Ресторатори зібрались на масштабний протест у Харкові

13:59, 06.11.2020
Ресторатори зібрались на масштабний протест у Харкові

На мітинг вийшли приблизно 450 людей, серед них – власники ресторанів, бармени, адміністратори та офіціанти.

У Харкові 6 листопада від самого ранку мітингують представники ресторанного бізнесу. Місто досі залишається в червоній карантинній зоні, а закладам харчування дозволяють працювати лише до 20:00.

 

На мітинг вийшли приблизно 450 людей, серед них – власники ресторанів, бармени, адміністратори та офіціанти.

 

Як інфомує УМ, такого масового протесту у Харкові вже давно не було, передає повідомляє місцеве видання "Стіна".

 

Спочатку учасники акції зібралися у сквері на площі Свободи. Потім вони перебазувалися до обласної адміністрації.

 

Люди тримають плакати "Ми хочемо їсти", "Як платити оренду?", "Дайте працювати", "Моїй дитині потрібна куртка", "Після 20:00 зростає лише безробіття" та інші.

 

 

 

В Харкові в ресторанній сфері працює приблизно 50 тисяч людей. За час жорсткого карантину на весні закрилось майже 40% закладів. За літо частина з них змогла повернутись, хтось вийшов в нуль, але нові обмеження знову принесуть збитки бізнесу.

 

Мітингарі вимагають аби нові обмеження погоджували з підприємцями. Йдеться про те, що не всім закладам підходить робота з 8:00 до 20:00, адже кожен має свого клієнта.

 

 

Однак, якщо жорсткий карантин необхідний, то ресторатори просять надати їм фінансову допомогу чи хоча б компенсації на виплати оренди.

 

 

Власники кафе і ресторанів, а також бармени та інші працівники вимагають створити робочу групу спільно з органами влади, щоб відпрацювати рішення про роботу закладів громадського харчування на карантині.

 

Протестувальники зазначили, що їм не вижити в таких умовах карантину. Одна з вимог протестувальників: надати можливість вибирати час роботи за форматом закладу: день, вечір, ніч.

 

"Нічим платити зарплати, нічим платити оренду. У нас просто закриваються заклади, йдуть наші співробітники. Ми хочемо, щоб люди почули і допомогли нам виробити загальну дорожню карту, загальний діалог, як нам подолати цю кризу", – розповів представник Асоціації рестораторів Харкова Микола Кузенко.

 

 

До акції протесту біля будівлі ОДА долучився власник кафе з єнотами. Владислав Киянський прийшов на протест з твариною. Він повідомив, що після повного локдауну навесні ледве відновив бари. Він зазначив, що все зробив з нуля в цій країні. У нього майже сотня працівників. І йти у відпустку за свій рахунок вони просто не можуть.

 

 

Людям у прямому сенсі немає за що жити. Все літо бари працювали, щоб віддавати борги за весну, а тепер знову йти в повний локдаун - це означає поховати бізнес.

 

Як повідомляла УМ, в Україні штрафуватимуть за неносіння масок у громадських місцях