«Зазіхаєте на мову? Вам дорога до Ростову»: під КСУ мітингують

10:50, 03.11.2020
«Зазіхаєте на мову? Вам дорога до Ростову»: під КСУ мітингують

Активісти принесли під будівлю великий квиток до Ростова.

Біля Конституційного Суду України, який сьогодні має розглянути закон про мову, проходить акція: "Зазіхаєте на мову? Вам дорога до Ростову!"
 

Активісти стурбовані розглядом закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". На їх думку, його розгляд вже є протиправним. Більше того, активісти очікують визнання закону неконституційним. Будівлю суду посилено охороняють силовики.

 

Громадяни, які запокоєні тим, у якому становищі перебуває законопроєкт щодо функціонування української мови як державної, продовжують прибувати до будівлі суду.

 

Відповідне слухання відбувається у закритому режимі, передають низка українських ЗМІ.

 

Водночас під стінами КСУ перебуває багато правоохоронців, які спочатку були по всьому периметру Конституційного Суду, а згодом скупчилися власне біля входу в будівлю.


Люди наголосили, що неприпустимим є те, щоб Конституційний Суд взагалі переглядав закон як про мову. Водночас активісти принесли під стіни суду великий квиток до Ростова – на ім'я Олександра Тупицького.

 

Активісти принесли під будівлю великий квиток до Ростова.

 

Україна, мова

 

За словами громадян, з процедурних причин є дуже багато думок та експертних висновків щодо того, що КСУ не мав би розглядати подання щодо закону про мову. Він повинен був повернути його без розгляду, зазначили українці.

 

КСУ, протести

 

Як повідомляла УМ, 27 жовтня КСУ скасував антикорупційну реформу в Україні

 

Зокрема, ліквідували положення про кримінальну відповідальність за неправдиве декларування, незаконне збагачення, електронне декларування та повноваження НАЗК.


За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, скасування антикорупційної реформи може мати для країни вкрай негативні наслідки
.

Конституційний суд України призначив на 3 листопада закрите засідання Наступною жертвою КСУ може стати закон про мову: призначили закрите засідання у справі щодо конституційності закону про функціонування української мови як державної.

 

Щодо відповідного закону до КСУ звернувся 51 народний депутат України попереднього скликання. Здебільшого серед цих депутатів були представники ОПЗЖ та партії "За майбутнє".