Геть свиней з КСУ: суддям на Жилянську принесли шини і презервативи, фото

10:57, 30.10.2020
Геть свиней з КСУ: суддям на Жилянську принесли шини і презервативи, фото

Акція «Відправим суддів-зрадників КСУ до Ростова» під будівлею Конституційного суду на Жилянській.

Акцію «Відправим суддів-зрадників КСУ до Ростова» організували громадські активісти під будівлею Конституційного суду на вулиці Жилянській у центрі Києві в п’ятницю.

 

Як повідомляє «Україна молода», організаторами акції виступає «Центр протидії корупції», «Фундація ДЕЮРЕ», «Рух опору капітуляції» та «Євромайдан».

 

«Під Конституційним судом більше тисячі дуже злих громадян. Судді-зрадники, ви нас почули?», - наголошує Центр протидії корупції у соцмережах.

 

Зокрема, активісти протестують через скандальне рішення суддів КСУ про неконституційність ключових антикорупційних норм.

 

 

Мітингувальники стоять із прапорами і плакатами, зокрема, з гаслом «Геть свиней з Конституційного суду!», а також принесли "квиток суддям до Ростова". Також люди скандують "чемодан, вокзал, Ростов" – на Жилянську навіть принесли декілька валіз.

 

 

На плакатах зафіксовано й інші написи: «Корупційний суд, ганьба», «Найгуманніший у світі суд» та «Корупційний сходняк України».

 

Група людей на чолі з активістом "Євромайдану" й колишнім нардепом Володимиром Парасюком закинула через паркан суду шини.

 

 

На місці працює поліція, сутичок не відбувається. Учасники акції запалили фаєри. А також кидають на територію суду через паркан димові шашки та використані презервативи.

 

 

Водночас, Рух опору капітуляції вважає, що рішення КСУ щодо антикорупційної реформи становить загрозу національній безпеці України та євроатлантичному вектору інтеграції нашої держави.

 

«Більшість суддів Конституційного Суду України втратила незалежність та перетворилася на маріонеток Медведчука, Портнова, Коломойського та російської агентури у владі. Ми підтримуємо ідею швидкого перезавантаження Конституційного Суду України. Однак, тільки разом з реформуванням його повноважень та вимог до кандидатів на посаду суддів. Чим більшим буде тиск суспільства, тим це відбудеться швидше», - наголошують активісти Руху опору капітуляції.

 

Як повідомляла «УМ», голова КСУ Олександр Тупицький викликаний на допит до ДБР, його перевіряють на предмет можливого «вчинення злочинів у складі злочинної організації».

 

27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також КСУ скасував право НАЗК перевіряти декларації і виявляти конфлікт інтересів.

 

В МЗС України вже попередили, що рішення КСУ завдало серйозного удару по відносинах України із Заходом. Зокрема, це стосується й питання безвізового режиму.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський персонально відповідає за руйнування антикорупційної інфраструктури - Порошенко