Тіла загиблих військових у катастрофі Ан-26 почали віддавати рідним

16:20, 02.10.2020
Тіла загиблих військових у катастрофі Ан-26 почали віддавати рідним

Тіла військових передали рідним лише на сьомий день після авіакатастрофи

У Державному бюро розслідувань на сьомий день після трагедії біля Чугуєва почали видавати тіла загиблих рідним. Крім того, слідство провело низку експертиз, зокрема взяло у родичів загиблих зразки для ДНК-тесту.

 

У ДБР пояснили, що тіла військових передали рідним лише на сьомий день після авіакатастрофи, адже потрібно було провести ДНК-експертизи, повідомили на сторінці ДБР у фейсбуці.

 

Водночас слідчі ДБР разом із військовими прокурорами за 7 днів провели низку слідчих дій, а саме: оглянули місце події та розподілили його на сектори. Виявили тіла усіх загиблих, а також частини літака; попередньо оглянули тіла загиблих та призначили 26 судово-медичних експертиз; у 25 родичів загиблих курсантів взяли біологічні зразки для проведення генетико-молекулярних експертиз; допитали понад 60 свідків та ще 10 потерпілих осіб; ініціювали проведення перевірок з аналогічних питань, які стосуються усіх літаків виробництва ДП "Антонов".

 

Крім того, експерти вже розшифрували чорні скриньки з військового літака Ан-26. Хоча з цим і виникли певні проблеми.

 

Додамо, на місці авіакатастрофи Ан-26 встановили тимчасовий пам'ятник.

 

На місці авіакатастрофи Ан-26 встановили тимчасовий пам'ятник

 

Його розмістили з ініціативи Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба та офіцерів військової частини в Чугуєві.

 

3 жовтня, на дев'ятий день після трагедії, біля пам'ятника відбудеться панахида за померлими курсантами та екіпажем літака, розповів речник університету Повітряних сил Олег Кошевой..

 

На пам'ятнику розмістили напис "Вічного вам польоту Ан-26-Ш б / н 76. 25.09.2020".

 

Кошевой додав, що з родинами загиблих, які поки залишаються в Харкові, а також з іншими курсантами працюють психологи вишу.

 

"Особовий склад докладає максимум зусиль, щоб підтримати курсантів. Наші штатні психологи сприяють цьому. Особливо важко переживають трагедію курсанти льотного факультету. Працюємо з сім'ями загиблих", -  підкреслив речник університету.

 

Крім того, Кошевой розповів, що університет забезпечує харчуванням та транспортом родини загиблих, які залишилися у Харкові до закінчення експертиз ДНК. Зазначимо, вони проживають у готелі університету.

 

Як повідомляла УМ, 28 вересня розпочали відбір зразків ДНК у родичів загиблих під Харковом. Експертиза повинна ідентифікувати тіла курсантів та офіцерів.

 

Слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.

 

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер хаявив, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.