Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за викрадення авто

21:04, 22.09.2020
Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за викрадення авто

За незаконне заволодіння транспортним засобом більше не передбачено покарання у вигляді штрафу, а лише кримінальна відповідальність.

Автокрадії більше не зможуть відбутися штрафом за викрадення авто в Україні. Адже президент Володимир Зеленський підписав закон, яким посилюється відповідальність за цей різновид злочину.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує Офіс президента у вівторок.  

 

Згідно зі змінами, за незаконне заволодіння транспортним засобом більше не передбачено покарання у вигляді штрафу – такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

За незаконне заволодіння автівкою з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо вартість автівки становить від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів (105,100-262 750 гривень) передбачене  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такого.

 

Якщо ж таке викрадення вчинено організованою групою або поєднане з насильством, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, передбачено позбавлення волі на строк від восьми до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Зазначимо, що 3 вересня Верховна Рада підтримала у другому читанні відповідний законопроєкт про посилення кримінальної відповідальності за крадіжку автомобіля.

 

Як повідомляла "УМ" Міністерство внутрішніх справ відзначає високий відсоток оплати штрафів водіями, які порушують правила дорожнього руху, що фіксує автоматична система.