Російська церква перед виборами активізувала антиукраїнську діяльність - Данілов

15:50, 18.09.2020
Російська церква перед виборами активізувала антиукраїнську діяльність - Данілов

Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня.

Напередодні місцевих виборів спостерігається активізація окремих релігійних структур як інструментів антиукраїнської діяльності.

 

Як інформує УМ, про це заявив секретар національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, інформує пресслужба РНБО.

 

«Одним з дієвих інструментів російської гібридної війни проти України є використання релігійних структур у форматі проведення різноманітних «конференцій», «круглих столів», «міжнародних форумів», «хресних ходів» тощо», - сказав він, коментуючи основні ризики та загрози, пов’язані з процесом підготовки та проведення виборів до місцевих рад, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

 

«Мета таких заходів – просування ідей так званого «руського миру», виправдання російської агресії проти України, просування антиукраїнських тез російської пропаганди», - повідомив Данілов.

 

Він зазначив, що подібна багаторічна діяльність спецслужб Російської Федерації в попередні роки стала одним з основних чинників, які зробили можливими тимчасову окупацію Кримського півострова та частини території Донецької і Луганської областей.

 

Секретар РНБО нагадав організаторам різноманітних «мирних форумів» про кримінальну відповідальність за антидержавну діяльність.

 

«Апарат РНБО України уважно відслідковує ситуацію в державі напередодні виборів, а правоохоронні органи України відреагують на будь-які спроби розхитування внутрішньополітичної ситуації», – наголосив Данілов. 

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада призначила місцеві вибори в Україні на 25 жовтня.

 

Передвиборна кампанія стартувала 5 вересня.

 

Чергові та перші вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новою виборчою системою.