Не повернулись з війни: 70 військових вважаються зниклими безвісти на Донбасі

11:24, 02.09.2020
Не повернулись з війни: 70 військових вважаються зниклими безвісти на Донбасі

Після того, як тіла загиблих захисників ідентифіковують, їх імена переносять в категорію загиблих.

Близько 70 українських військовослужбовців залишаються зниклими на Донбасі. Проте, зазначають у Міноборони, ця кількість не збільшується, а зменшується.


У профільному відомстві повідомили, що ведуть облік лише військових, про цивільних у цій статистиці не мовиться, повідомляє "РБК-Україна".

 

У Міноборони зазначили, що після того, як тіла загиблих захисників ідентифіковують, їх імена переносять в категорію загиблих.

 

Джерела "РБК-Україна" повідомляють, що пошук зниклих і загиблих у зоні проведення ООС змінився. Місія "Чорний тюльпан" більше цим не займається, до процесу залучений лише проєкт ЗСУ "Евакуація 200".


У Міністерстві юстиції повідомили, що грошей, аби створити та згодом адмініструвати Єдиний реєстр зниклих безвісти, у них немає. Тому цю справу й планують передати МВС.

 

"По-перше, ми не маємо ніякого відношення до здійснення функцій цієї комісії. По-друге, Міністерству юстиції за всі ці роки навіть не виділили коштів для створення і ведення цього реєстру",- сказала профільний заступник міністра Валерія Коломієць.

 

Для передачі реєстру до Міністерства внутрішніх справ потрібно внести певні законодавчі зміни. Орієнтовна вартість створення реєстру – 200 тисяч гривень. Проте у силовому відомстві, кажуть у Мін'юсті, вже є схожий реєстр, який треба вдосконалити.



Зазначимо, з початку 2020 року окупанти сотні разів відкривали вогонь по ЗСУ. Крім того, були й небойові втрати. У результаті за поточний рік загинули щонайменше 70 військових.