В Ужгороді стартував велопробіг ветеранів війни

13:22, 16.08.2020
В Ужгороді стартував велопробіг ветеранів війни

В Ужгороді стартував велопробіг ветеранів війни.

У місті Ужгород стартував всеукраїнський велопробіг "афганців" і ветеранів АТО/ООС “Вшануємо пам’ять захисників України”.

 

Про це інформує "УМ" у неділю. 

 

Захід присвятили військовим, загиблим за незалежність та суверенітет України. Крім того, за задумкою організаторів, захід допоможе в реабілітації бійців, які повернулись з фронту. На шляху до учасників велопробігу приєднуватимуться ветерани з різних міст України. А фінішуватиме велопробіг 29-го серпня у Маріуполі.

 

Організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов зазначив, що увесь шлях складатиме 1 тис. 800 км - від Ужгорода до Маріуполя. Дорогою до них долучатимуться активісти з різних міст України - планується, що загалом участь візьмуть до півтори тисячі людей.

 

"Я організовую такий пробіг вдруге. Минулого разу, у 2016 році, велопробіг Ужгород-Київ був присвячений 25-річчю Незалежності України", - зазначив пан Балашов.

 

Велопробіг завершиться в Маріуполі 29 серпня - у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

 

Дорогою ветерани відвідають Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Лубни, Полтаву, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ. Там заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання квітів до пам’ятників та алей слави, спілкування з представниками органів місцевої влади.

 

Як повідомляла "УМ", 3 серпня традиційний щорічний «Мотопробіг єдності», до якого долучилося майже 2 тисячі байкерів, фінішував у Запоріжжі. Мотопробіг стартував 20 липня в Ужгороді. Під час акції байкери проїхали через 54 міста, подолавши понад 6 тисяч кілометрів.