Мотопробіг єдності 2020: від Ужгорода до Хортиці байкери проїхали 54 міста, фото

08:04, 03.08.2020
Мотопробіг єдності 2020: від Ужгорода до Хортиці байкери проїхали 54 міста, фото

Мотопробіг відбувається вже четвертий рік поспіль і вдруге фінішує у Запоріжжі, на острові Хортиця. (Фото з сайту 061.ua)

Традиційний щорічний «Мотопробіг єдності», до якого долучилося майже 2 тисячі байкерів, фінішував у Запоріжжі у неділю ввечері.

 

Мотопробіг стартував 20 липня в Ужгороді. Під час акції байкери проїхали через 54 міста, подолавши понад 6 тисяч кілометрів. Мотопробіг відбувається вже четвертий рік поспіль і вдруге фінішує у Запоріжжі, на острові Хортиця.

 

З собою мотоциклісти провезли через всю країну два великих прапори: державний прапор України і національний прапор кримськотатарського народу.

 

 

Як інформує «Україна молода», про зустріч учасників мотопробігу на фініші повідомляють запорізькі ЗМІ.

 

«Кожен рік нас все більше і більше. Люди вірять і це дуже добре. Цей мотопробіг потрібний, щоб люди розуміли: які б вони не були різні, де б вони не проживали на території України, вони всі є патріотами, всі є українці, і треба максимально нівелювати те, що нас роз’єднує. Запам’яталося, коли ми в Святогірську ночували, як хлопці з Ужгорода тягнули до себе у гості хлопців з Краматорська. І це було символом для мене єднання, що мотопробіг працює», – поділився емоціями ініціатор мотопробігу Микола Спірідонов.

 

 

До речі, на адміністративній межі анексованого Криму з Херсонською областю байкери передали український прапор херсонським прикордонникам.

 

Учасники мотопробігу завершили акцію підняттям національного прапора на Хортиці.

 

Утім, спочатку їх зустріли на площі Фестивальній у центрі Запоріжжя. На фініші загалом зібралося близько 200 байкерів.

 

У зустрічі учасників мотопробігу взяв участь і голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін, який є учасником запорізького моторуху. Посадовець  приїхав на «Хонді» зі своїм сином.

 

 

«Завжди йдуть по шкірі мурашки, коли зустрічаєш таку кількість патріотів і романтиків у цьому житті. Люди проїхали від Ужгорода до Запоріжжя. На нашій козацькій Запорізькій землі крайня точка. Хлопці всім показують, що Україна у нас одна», - сказав Віталій Боговін.

 

Посадовець (колишній бізнесмен) захоплюється мототуризмом уже більше 20 років, тож має і байкерське прізвисько – «Капітан». Чотири роки тому він взяв участь у першому такому мотопробігу і радіє, що кількість учасників акції зростає. Адже спочатку в мотопробігу брало участь не більше 30 байкерів.

 

 

Після урочистої зустрічі в центрі Запоріжжя та світлин на пам’ять учасники мотопробігу вирушили на Хортицю, де для них підготували свій виступ учасники кінного театру «Запорізькі козаки».

 

Також на Хортиці вивісили прапор України, який байкери провезли через всю країну до Запоріжжя. Вони забрали з собою раніше вивішений тут прапор з акції 2018 року, аби зберегти його у музеї мотопробігу.