Хто вбив Гандзюк: активісти провели акцію під МВС

22:20, 31.07.2020
Хто вбив Гандзюк: активісти провели акцію під МВС

Акція протесту «Два роки з дня нападу на Катерину Гандзюк» під будівлею МВС.

Активісти застосували димові шашки та вигукували прізвище міністра МВС Арсена Авакова під час акції протесту «Два роки з дня нападу на Катерину Гандзюк» під будівлею Міністерства внутрішніх справ в Києві у п’ятницю ввечері.

 

Крім цього, активісти написали на асфальті перед МВС білою фарбою та перекреслили червоною фарбою імена працівників відомства, які, на їхню думку, винні у саботажі розслідування нападу на Гандзюк.

 

Про це повідомляє «Україна молода» та низка вітчизняних ЗМІ. 

 

 

На думку організаторів акції, МВС і Національна поліція проводили неефективне розслідування в перші 3 місяці після нападу на Катерину Гандзюк, що призвело до втрати багатьох доказів провини замовників злочину.

 

Активісти знову вимагали покарати винних у вбивстві херсонської активістки, а також притягнути до відповідальності правоохоронців, які саботували розслідування.

 

 

Як повідомляла «УМ», 31 липня 2018 року херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні.

 

Замовником нападу на Гандзюк слідство вважає главу Херсонської облради Владислава Мангера. Організатором злочину слідство вважає Олексія Левіна (Москаленка), який втік у Болгарію, але його там піймали та екстрадували до України.

 

Окрім цього, п'ятьох фігурантів нападу засудили від трьох до шести років.