Рада Церков кличе Разумкова на зустріч задля діалогу

11:54, 03.07.2020
Рада Церков кличе Разумкова на зустріч задля діалогу

У листі до Дмитра Разумкова Рада Церков наводить перелік найбільш резонансних законодавчих ініціатив.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій ініціює зустріч з головою парламенту Дмитром Разумковим задля "відновлення діалогу та налагодження постійної взаємодії" парламенту з релігійною спільнотою.

 

Як інформує УМ. про це пише пресслужба ВРЦіРО

 

У листі до Дмитра Разумкова Рада Церков наводить перелік найбільш резонансних законодавчих ініціатив, які потребують належного громадського обговорення.

 

"Прикро констатувати, що зауваження до проєкту закону про медіа, спрямовані Радою Церков до профільного Комітету, залишилися без уваги, а делегованих нами представників не було запрошено до участі у відповідній робочій групі. При цьому деякі комітети не бажають запрошувати на засідання представників громадськості, незважаючи на резонанс і суспільний інтерес щодо окремих законопроєктів. Подібна ситуація мала місце і з іншими законодавчими ініціативами, які розглядалися Верховною Радою без врахування зауважень релігійної спільноти", - зазначено в повідомленні.

 

На думку церковної громади. також особливим резонансом відгукуються в суспільстві законопроєкти № 3316, № 3316-2 та № 3316-3 про внесення змін до Кримінального кодексу України, в яких задекларовано намір протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

 

"Однак за цим наміром приховується просування в законодавство України гендерної ідеології, яка несе в собі ризики щодо обмеження конституційного права громадян на свободу думки та вираження поглядів. Відсутність діалогу та взаємодії між Верховною Радою та релігійною спільнотою шкодить передусім якості законів, які розглядаються без належного громадського обговорення. Така ситуація підриває засади партнерських відносин між державою і релігійними організаціями, які формувалися впродовж останніх 25 років",- сказано в повідомленні.

 

Нагадаємо, 1 липня Комітет парламенту з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендуватиме парламенту ухвалити за основу в першому читанні законопроєкт про медіа.