Сержант «Айдару» Іван Дедюх з Тернополя загинув під Старогнатівкою, фото

01:02, 28.06.2020
Сержант «Айдару» Іван Дедюх з Тернополя загинув під Старогнатівкою, фото

Сержант 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Іван Дедюх з Тернополя воював з окупантами з 2014 року. (Фото з ФБ-сторінки Івана Дедюха)

Сержант 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 53-ї бригади Іван Дедюх з Тернополя отримав множинні осколкові смертельні поранення внаслідок розриву невідомого боєприпасу поблизу Старогнатівки на Донеччині у суботу, 27 квітня.

 

Захиснику України було 37 років, він боронив державу від російських окупантів від самого початку війни на Донбасі у 2014 році.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на користувачів соцмереж, які знали полеглого воїна.

 

Одним з перших прізвище загиблого повідомив священик Андрій Любунь, настоятель каплиці-пантеону загиблим в АТО у селі Лішня Кременецького району.

 

«Ваня, друже, спочивай з миром! Царство небесне! Вічна пам’ять героям!», - написав священик.

 

Згодом про важку втрату повідомила Діана Довгань: «Загинув Герой України! Наш захисник! Іван Дедюх! Любий дядько, брат, син і тато! Ми тебе любимо, не віримо що таке сталось! Тобі було всього на всього 37 років! Дякуємо, що оберігав наш спокій, тепер ти в кращому світі, спочивай з миром! Твоя війна закінчилась!».

 

 

Іван Мирославович Дедюх народився 21 січня 1983 року. На Донбасі воював з 2014 року.

 

Раніше штаб ООС повідомляв, що поблизу Старогнатівки внаслідок розриву невідомого боєприпасу постраждало два захисники. Від отриманих множинних осколкових поранень, на жаль, один з військовослужбовців загинув, другого доставили  до лікувального закладу і надали належну медичну допомогу.

 

 

За даними "України молодої", "айдарівець" Іван Дедюх - четверта бойова втрата української армії у червні.

 

Як повідомляла УМ, старший матрос морської піхоти, 24-річний гранатометник Ілля Струк загинув від ворожої кулі під час бойового чергування поблизу міста Торецьк Донецької області у середу, 17 червня.

 

Цього ж дня розвідник 30-ї ОМБр ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» похований з військовими почестями на Алеї Героїв на Лук'янівському кладовищі у Києві в середу, 17 червня.

 

Вже 18 червня старший солдат Богдан Коваленко з Харківщини загинув від кулі снайпера.