«Поліцейські» приходили до Стерененка вночі для «роз'яснень»

14:44, 20.06.2020
«Поліцейські» приходили до Стерененка вночі для «роз'яснень»

Сергій Стерненко запропонував прийти копам вранці.

Чоловіки, які представились працівниками поліції, прибули з Одеси до будинку активіста Сергія Стерненка, який відбуває домашній арешт у Києві, для "роз'яснень". Однак поки активіст викликав адвокатів, то чоловіки втекли.

 

Як інформує УМ, інцидент трапився вночі о 23:22, повідомив Сергій Стерненко у твітері.

 

За словами активіста, "працівники поліції" сказали йому у домофон, що прибули з Одеси, щоб роз'яснити як треба відбувати домашній арешт.

 

Стерненко запропонував прийти копам вранці, бо такий пізній візит "для роз'яснень" – це неповага до людської гідності. Однак поліцейські відмовились і наполягали, що все потрібно зробити саме зараз.

 

Активіст попросив зачекати, поки він викличе своїх адвокатів. Проте через 15 – 20 хвилин, коли захисники прибули до будинку Стерненка, на місці вже нікого не було.

 

"Люди, які представились працівниками поліції, кудись зникли. Зранку теж ніхто не приходив. Якісь вони дивні", - додав Стерненко.

 

Як повідомляла УМ, розгляд справи стосовно Сергія Стерненка постійно супроводжувався сутичками між правоохоронцями й активістами, які прийшли підтримати Стерненка. Поліція затримала 5 осіб. Згодом активістів відпустили.

 

Суд обрав запобіжний захід для Сергія Стерненка – цілодобовий домашній арешт