Не поділили міжміські маршрути: мер Броварів Сапожко пояснив стрілянину

12:45, 29.05.2020
Не поділили міжміські маршрути: мер Броварів Сапожко пояснив стрілянину

Мер Броварів також додав, що двох людей з вогнепальними пораненнями доставили в Броварську лікарню.

Мер Броварів Ігор Сапожко заявляє, що причиною ранкової стрілянини у місті стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація.   

 

Як інформує УМ, про це написав Ігор Сапожко у Facebook

 

"Вважаю, що через відсутність діалогу між місцевими органами влади та обласною адміністрацією, ситуація загострювалась кожного дня",- зазначив мер Броварів. 

 
 
ФОТО З FACEBOOK САПОЖКА 

 Він пояснив, що нещодавно за рішенням конкурсної комісії облдержадміністрації у Бровари на існуючий міжміський маршрут зайшла нова компанія.  

 

Сапожко підкреслив, що "всі міжміські маршрути затверджує Київська обласна державна адміністрація". 

 
 
 

Він запевняє, що міська влада неодноразово звертались до керівника області та начальника управління інфраструктури КОДА з офіційнимилистами та зверненнями щодо затвердження нового експрес-маршруту з Торгмашу до метро Лісова через Окружну дорогу, але "всі звернення були проігноровані".

 

За словами Сапожка, замість того, щоб вирішувати питання, обласна адміністрація створила та затвердила інший маршрут, який повністю дублює вже діючий, це і могло призвести до конфліктів між перевізниками.  

 

Мер Броварів також додав, що двох людей з вогнепальними пораненнями доставили в Броварську лікарню.

 

Додамо, що поліція затримала уже 20 учасників ранкової стрілянини у місті Бровари на Київщині.

 

Співрозмовники "Української правди" в Міністерстві внутрішніх справ, нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський в Facebook

 

 Частина із тих, хто влаштував перестрілку, місцеві, частина – із Вінницької області. 

 
 
 

Цю ж інформацію підтвердив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський, який, за його словами, зв'язувався з керівництвом поліції Київської області.

 

За інформацією нардепа, дві групи "маршрутників" ділили між собою приміські маршрути після судового скасування низки тендерів на їх розподіл, які були проведені ще в 2015 році.

 

Дубинський зазначив, що "одне угруповання підтягнуло місцевих "тітушек", друге завезло бойовиків з Вінниці за допомогою охоронної фірми".

За даними джерел УП, стріляли із помпових рушниць.

 

Наразі поліція вилучила близько десятка одиниць зброї.

 

 

Як повідомляла УМ, вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Поліція повідомляла про 10 затриманих.