На полігоні Алабіно захворіли на коронавірус сотні російських військових

19:28, 11.05.2020
На полігоні Алабіно захворіли на коронавірус сотні російських військових

Репетиція параду Перемоги на військовому полігоні Алабіно поблизу Москви.

Щонайменше триста військових ЗС РФ інфікувалися коронавірусом під час репетицій параду Перемоги на військовому полігоні Алабіно поблизу Москви.

 

Реальна кількість заражених невідома, але на думку експертів, вона у рази більша. Адже на полігоні брали участь у репетиціях 15 тисяч військовослужбовців.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють російські ЗМІ в понеділок.

 

Сам парад було скасовано, але репетиції тривали навіть тоді коли в Росії було запроваджено карантин.

 

За даними журналістського розслідування російського видання «Проект», підтверджена кількість інфікованих 300 осіб.

 

«Підготовка до параду не припинялася навіть тоді, коли по всій Росії ввели перші карантинні заходи. 1 квітня, коли РФ вже закрила кордон з Грузією, а більшість країн скасували масові заходи, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков все ще говорив, що підготовка військових і організація приїзду іноземних гостей тривають», - зазначають журналісти.

 

Остання репетиція параду на полігоні Алабіно, який в точності повторює центральну Красну площу Москви, пройшла 16 квітня - до цього моменту Москва і область вже майже 20 днів знаходилися на самоізоляції.

 

Курсанти та їхні родичі розповіли російським журналістам, що вважають, що до масового зараження призвели саме репетиції на полігоні. За словами кадета Військової академії зв'язку імені Будьонного, під час репетицій лише деякі учасники носили захисні маски.

 

У виданні «Проект» наголошують, що на офіційний запит про кількість інфікованих військових після репетицій у міноборони РФ відповіді так і не надали.

 

«Невідома точна кількість хворих (на Covid-19 – ред.), проте підсумувавши отримані від службовців і родичів дані, ми отримали не менше трьох сотень хворих під час репетиції. Це восьма частина тих, хто взагалі виявився інфікованим коронавірусом в російській армії, військових інститутах і училищах. Найімовірніше, ця цифра в рази більше: «Проекту» вдалося поговорити тільки з учасниками репетицій і їх знайомими з шести частин, інститутів і училищ (з більш ніж 40), які брали участь в репетиціях в Підмосков'ї», - зазначають розслідувачі.

 

Як повідомляла «УМ», Путін скасував  парад Перемоги у Москві через пандемію коронавірусу.

 

Єдина пострадянська країна, яка провела парад 9 травня і не відмовилася від цього дійства – Білорусь.