Герб Одеси не дали зробити «колорадським», відео

13:34, 09.05.2020
Герб Одеси не дали зробити «колорадським», відео

Патріоти зафарбували "колорадську творчість" кольорами державної символіки України.

Патріоти України миттєво відреагували на витівку прихильників «русского міра», які пофарбували у кольори «георгіївської» стрічки стелу з гербом міста Одеса на в'їзді до міжнародного аеропорту в ніч на суботу, 9 травня.

 

Хлопці одразу приїхали до стели і перефарбували її у синьо-жовті кольори державного прапора.

 

Як інформує «Україна молода», про цей випадок повідомляють користувачі у патріотичних пабліках Одеси в суботу.

 

Зазначається, що вночі невідомі «ватники» розфарбували багатометрову стелу в чорний і помаранчевий кольори, перетворивши її на заборонену в Україні символіку - «георгіївську» стрічку, яку також називають «колорадською».

 

Стелу видно здалеку, герб Одеси ніби омивається блакитними хвилястими смугами, що уособлюють Чорне море, на березі якого розташоване місто. Але українофоби перетворили море на «колорадську» стрічку сепаратистів.

 

Українські патріоти дізналися про це і перефарбували «хвилю» в кольори Державного прапора України - синій і жовтий.

 

Як зазначив громадський активіст Дем'ян Ганул, лише тоді, коли вони вже зафарбовували заборонену символіку, до стели прибула поліція і представники комунальних служб, які заявили, що відновлять зображення в первісному вигляді.

 

Але до того, ні поліцію, ні комунальників кольори «георгіївської» стрічки на стелі з гербом міста-героя Одеси не хвилювали.

 

«Насамперед це - гарно. Тут були кольори георгієвської стрічки, тепер тут прапор України!», - підсумував роботу зі стелою Дем'ян Ганул.

 

Нагадаємо, в Україні при вшануванні пам'яті полеглих у роки Другої світової війни скасовано використання радянської символіки. Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, що відзначається 8 травня, є квітка червоного маку - загальноприйнятий у світі символ святкування пам'ятних днів Другої світової війни.

 

 

 Як повідомляла «УМ», нардеп від фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич хоче скасувати заборону на так звану георгіївську стрічку, яка діє в Україні з 2017 року.

 

Водночас, 44% українців позитивно ставляться до визнання воїнів Української повстанської армії борцями на незалежність України.

 

Тиждень тому, на Куликовому полі в Одесі окремі одесити дуже дратувалися, коли чули українську мову.