Активіст Стерненко дякує за підтримку українським містам, фото

11:38, 07.05.2020
Активіст Стерненко дякує за підтримку українським містам, фото

Світлова проекція на підтримку Сергія Стерненка на стінах прокуратури у Дніпрі.

Громадський активіст з Одеси Сергій Стерненко подякував активістам з дев’яти обласних центрів України, які організували акції на його підтримку в ніч на четвер.

 

Зокрема, такі акції пройшли в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Херсоні, Івано-Франківську, Луцьку, Харкові та Тернополі.

 

На будівлях державних органів (переважно олбласних прокуратур) транслювали світлові проекції з гаслами «Руки геть від Стерненка!».

 

Як повідомляє «Україна молода», Сергій Стерненко лаконічно написав у соцмережах у відповідь: «Дякую!». І розмістив світлини з різних міст, де відбулися акції.

 

До речі, у Києві таку акцію провели на Банковій: на стінах Офісу президента з’явився напис «Маю право на захист».

 

 

Зауважимо, що за неофіційними даними слідчі ГПУ планують оголосити активісти Стерненку підозру у вбивстві. Через це патріотичні ультрас ФК «Динамо» та фанати інших футбольних клубів оголосили «загальну мобілізацію» і готові влаштувати масштабні акції протесту через переслідування активіста з Одеси.

 

 

Нагадаємо, що 24 травня 2018 року на відомого активіста Сергія Стерненка в Одесі напали двоє чоловіків, коли він з дівчиною повертався додому. Між людьми зав'язалася сутичка, і Сергій, відбиваючись, смертельно поранив власним ножем суперника в живіт.

 

 

«За це Сергія зараз переслідує українська система — правоохоронна і провладна через те, що вони не можуть допустити такого прецеденту. І вони фактично хочуть відібрати в нас наше право на самозахист. Ми зібралися тут, бо до нас дійшла інформація про те, що з дня на день Сергієві збираються оголосити підозру. Підозру за 115 статтею ККУ про умисне вбивство», — розповідає львів'янка Меланія Подоляк.

 

Активісти закликають президента Зеленського не робіти тих помилок, які свого часу зробив Янукович.

 

Як повідомляла "УМ", учасники Революції Гідності не радять президенту Володимиру Зеленському і всій владній верхівці випробовувати волю вільних людей і попереджають, що реванш в Україні не пройде.

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Сергій Стерненко — український активіст, колишній очільник одеського «Правого сектору». Відомий завдяки організації та участі у протестних акціях, зокрема бойкотах виступів українських артистів, які їздять із виступами до Росії, та російських артистів, котрі підтримують збройну агресію на сході та окупацію Криму.

 

Стерненко також виступав і проти забудови частини території міського саду Одеси – Літнього театру. Тоді йому висунули підозру в організації масових заворушень. У квітні 2018 почав працювати над створенням в Одесі громадської організації «Небайдужі». Зараз живе в Києві.

 

Нещодавно Сергій Стерненко подав до суду скаргу на бездіяльність НАБУ, відтак Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України розпочати справу проти генпрокурорки України Ірини Венедіктової щодо можливого недекларування майна.