Чернівецько-Буковинська Консисторія УПЦ МП вимагає закрити газету «Молодий Буковинець» на карантин

09:55, 01.05.2020
Чернівецько-Буковинська Консисторія УПЦ МП вимагає закрити газету «Молодий Буковинець» на карантин

Архімандрит Никита прийшов до редакції і демонстративно кашляв на працівників

Чернівецько-Буковинська Консисторія УПЦ МП звернулася до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети "Молодий буковинець" на повний карантин.
Таку заяву секретар Консисторії архімандрит Никита адресував сьогодні начальнику управління СБУ в області В. Монастирецькому.

 

Про це інформує УМ з поиланням на molbuk.ua.

 

Напередодні інформаційний портал molbuk.ua передрукував інформацію сайту "Релігійна правда", який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще деяких священнослужителів – пневмонія. Цю ж інформацію з посиланням на "Релігійну правду" вчора передрукували й інші місцеві інтернет-ЗМІ.

 

Кореспондент molbuk.ua звернувся до єпархії з проханням прокоментувати цю ситуацію. Однак на наше прохання в єпархії не відповіли, хоча повідомлення прочитали..

В УПЦ МП вимагають від СБУ закрити чернівецьку газету на карантин: Архімандрит Никита прийшов до редакції і демонстративно кашляв на працівників 01

"Проте, замість того, щоб прокоментувати цю інформацію, архімандрит Никита сьогодні відвідав редакцію газети "МБ", де, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно. Пізніше архимандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що "учора на сторінках газети "Молодий буковинець" дізнався, що захворів на COVID-19".

 

Секретар Консисторії у своєму листі зазначив, що "контактував з головним редактором та іншими особами". При цьому він "жалкує і розкаюється у своєму вчинку" та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого. Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції "МБ" "представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції", - розповідає видання.

 

В УПЦ МП вимагають від СБУ закрити чернівецьку газету на карантин: Архімандрит Никита прийшов до редакції і демонстративно кашляв на працівників 02
 
"За потреби провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин", – йдеться у листі архімандрита.

 

"Колектив редакції molbuk.ua вважає неприпустимими такі вчинки архімандрита Никити", - акцентує видання.

 

Саме московське попівство тривалий час ігнорувало пандемію, аж доки на карантин не було закрито Києво-Печерську лавру, а також Іонінський і Голосіївський монастирі РПЦ у Києві.

 

Згодом на коронавірус захворів категоричний противник проголошення автокефалії Православної церкви України, митрополит Тернопільський і Кременецький РПЦ в Україні Сергій (в миру - Борис Генсіцький), якого нині лікують в Олександрівській лікарні у Києві.

 

Святогірська і Почаївська лаври нині також перебувають у користуванні українського підрозділу Російської православної церкви – УПЦ (МП). Ця релігійна організація стала єдиною в Україні, чільники якої закликали своїх вірян приходити на Великодні служби Божі, всупереч чинним обмеженням через поширення нового коронавірусу.

 

Духівництво РПЦ в Україні, яке господарює в Почаївській лаврі на Тернопільщині не побажало виконувати умови карантину: московське попівство просто відчинило ворота монастиря у Почаєві і пустило усіх бажаючих до головного храму, що спричинило скупчення вірян.

 

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами за фактами порушення санітарних правил і норм, як щодо Святогірської, так і щодо Почаївської лавр. Нині ж влада закрила на повний карантин ціле місто Почаїв саме через несвідомі дії ченців місцевої лаври.