Суд не побачив порушень карантину пасажирами літака з Балі

15:57, 22.04.2020
Суд не побачив порушень карантину пасажирами літака з Балі

У жодного з них не виявлено ознак коронавірусної хвороби.

Оболонський райсуд Києва, який розглядає справи про порушення правил карантину пасажирами рейсу з Балі, вже у чотирьох випадках не побачив адміністративного правопорушення у відмові людей від обсервації 30 березня. 30 березня 2020 року щодо пасажирів славнозвісного рейсу з Балі було складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст 44-3 КУпАП, оскільки вони відмовились від проходження нібито обов’язкової 14-ти денної обсервації.

 

Їхні адвокати заявили, що протоколи ті складено з порушенням законодавства, адже на той час постанова Кабінет міністрів №241 від 29 березня, якою було затверджено обов’язкову обсервацію, ще не набула чинності – вона вступила в силу наступного дня після складання протоколів.

 

"Оболонським районним судом м. Києва на минулому тижні розглянуто вже 4 справи про адміністративні правопорушення щодо порушень правил карантину людей, де в якості "правопорушників" були наші Клієнти - пасажири рейсу з Балі. Наші адвокати та юристи доклали максимум зусиль та успішно захистили інтереси туристів. Суд закрив адміністративні провадження відносно туристів у зв’язку з тим, що в їхніх діях відсутні подія та склад адміністративного правопорушення передбаченого ст. 44-3 КУпАП. Попереду ще низка судових засідань з приводу порушення правил карантину пасажирами рейсу з Балі, проте, позитивна судова практика з цього питання вже почала формуватися",- повідомляє юридична компанія "Міллер".

 

Юристи зазначили, що їхні клієнти "не вештались" містами та добросовісно провели 14-ти денний строк після повернення з острову на самоізоляції вдома.

 

У жодного з них не виявлено ознак коронавірусної хвороби.

 

Як повідомляла УМ, після ситуації з евакуйованими з Балі через Катар українцями Міністерство внутрішніх справ не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Винятки будуть тільки окремим рішенням, зі 100% обсервацією.