Вербна неділя: поліція оформила штрафи на трьох священиків

12:34, 13.04.2020
Вербна неділя: поліція оформила штрафи на трьох священиків

Скупчення людей біля храмів на Вербну неділю у Рівному.

Поліцейські склали адміністративні протоколи і подали їх на розгляд суду щодо трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей в храмах на Вербну неділю.

 

Адже влада закликала представників конфесій не допускати скупчення людей і по можливості провести святкові богослужіння в режимі онлайн. Утім, навколо окремих храмів у Рівному і Чернівцях виникли чималі скупчення людей, соціальна дистанція вірянами не дотримувалася.

 

Про бажання оштрафувати священиків заявив міністр МВС Арсен Аваков, передає «Україна молода» у понеділок.

 

«Про вчорашнє скупчення людей в низці церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров'я не має до Бога ніякого відношення! Церковникам у трьох випадках поліцією винесені адмінштрафи. Ще по 12-ти - матеріали вивчаються. У нас свобода совісті, але... майте ж совість!», - написав пан Аваков у соцмережах.

 

Зауважимо, що адмінпротоколи поліції, ще мають розглянути в судах, які й вирішать чи штрафувати священиків.

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Володимир Зеленський поспілкувався з главами церков усіх конфесій і закликав їх проводити богослужіння без присутності вірян, аби не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

 

Водночас, справжній правовий прецедент створив суддя Кельменецького райсуду Чернівецької області Телешман О.В., який під час спроби поліції оштрафувати буковинця за відсутність маски, постановив, що під час епідемії саме держава зобов’язана безкоштовно забезпечувати громадян необхідними засобами захисту.