Всеукраїнська школа онлайн: другий тиждень вчимося вдома

09:52, 13.04.2020
Всеукраїнська школа онлайн: другий тиждень вчимося вдома

Проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5–11-х класів триває вже другий тиждень поспіль.

Небайдужі вчителі України продовжують викладати уроки з одинадцяти предметів в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5–11-х класів вже другий тиждень поспіль: з понеділка, 13 квітня з 10:00 за чітким розкладом.

 

Школярі, як і попереднього тижня, зможуть вивчати онлайн українську мову і літературу, історію України, всесвітню історію, англійську мову, фізику, алгебру, геометрію, географію, хімію та біологію.

 

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки, передає «Україна молода» в понеділок.

 

«Сьогодні, 13 квітня 2020 року, розпочинається другий тиждень роботи Всеукраїнської школи онлайн. Для того, щоб ви могли ефективно спланувати своє навчання, розповідаємо вам про розклад уроків на YouTube-каналі МОН, теми, які висвітлюватимуться цього тижня, а також нагадуємо про посилання, де ви завжди зможете знайти потрібні вам уроки», - зазначають освітяни.

 

Однією із новацій цього тижня буде чіткий час виходу кожного уроку на YouTube-каналі МОН.

Минулого тижня фіксованим був лише час початку першого уроку, решта відео виходила в залежності від тривалості кожного запису.

З цього тижня на YouTube-каналі МОН усі уроки розпочинатимуться так:

 

1 урок – 10:00

2 урок – 10:30

3 урок (руханка) – 11:00

4 урок – 11:15

5 урок – 11:45

6 урок (руханка) – 12:15

7 урок – 12:30

У Міносвіти наголошують: «Пам’ятайте, якщо запізнилися – не біда, всі уроки зберігаються в записі на нашому YouTube-каналі».

 

Крім того, під час трансляції учні завжди можуть почати її переглядати зі зручного для себе місця.

«Для того, щоб у вас було цілісне уявлення про те, що саме розповідатимуть вчителі впродовж тижня, ми оприлюднюємо розклад з темами до кожного уроку. Завантажити розклад з темами можна тут: 5 клас, 6 клас, 7 клас, 8 клас, 9 клас, 10 клас, 11 клас», - йдеться у повідомленні.

На YouTube-каналі МОН для зручності учнів і батьків також працюють окремі списки відтворення для кожного класу:

 

Віртуальні двері для всіх українських школярів середніх та старших класів, а також для всіх охочих, відчинять 40 педагогів, що зголосилися стати вчителями для всієї України.

 Нагадаємо, що викладаються такі предмети:

 

українська мова;

українська література;

історія України;

всесвітня історія;

англійська мова;

фізика;

алгебра;

геометрія;

географія;

хімія;

 

Відеоуроки також показують деякі українські телевізійні канали.

 

Кожен клас закріплений за конкретними каналами:

 

5-й клас – ПлюсПлюс та 112 Україна              6-й клас – ZOOM та NewsOne                7-й клас – ZIK

8-й клас – Індиго та УНІАН                               9-й клас – Рада та UA: Культура            10-й клас – UA: Перший

11-й клас – М1

Як повідомляла "УМ", зйомки уроків відбулися у Новопечерській школі міста Києва. У відеозаняттях брали участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

 

До речі, хвилю протесту педагогів, незважаючи на карантинні дні у школах, викликав проєкт Держстандарту базової середньої освіти, оприлюднений на сайті МОН України на початку березня, згідно з яким, влада хоче інтегрувати у формі «злиття» в один предмет такі дисципліни, як «українська мова», «українська література», «зарубіжна література».