Вчимося вдома: Всеукраїнська школа онлайн стартує 6 квітня

08:00, 06.04.2020
Вчимося вдома: Всеукраїнська школа онлайн стартує 6 квітня

Знімали школу онлайн у Новопечерській школі міста Києва. У відеозаняттях брали участь українські митці і зірки шоу-бізнесу, телебачення і спорту.

Найкращі вчителі України починають викладати уроки з одинадцяти предметів в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5–11-х класів у понеділок, 6 квітня з 10:00 за чітким розкладом.

 

Віртуальні двері для всіх українських школярів середніх та старших класів, а також для всіх охочих, відчинять 40 педагогів, що зголосилися стати вчителями для всієї України.

 

Школярі зможуть вивчати онлайн українську мову і літературу, історію України, всесвітню історію, англійську мову, фізику, алгебру, геометрію, географію, хімію та біологію.

 

Уроки проходитимуть щодня, з понеділка по п’ятницю, до кінця карантину. І  починатимуться рівно о 10:00.

 

Всі уроки можна буде переглянути на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube, на медіасервісах та інтернет-платформах 1+1 video, ТСН.ua, УНІАН, а також на MEGOGO та oll.tv, на яких уроки «Всеукраїнської школи онлайн» будуть безкоштовно доступні навіть для незареєстрованих користувачів.

 

Як повідомляє пресслужба Міносвіти, за кожним класом закріплено телеканал чи медіаресурс, який у будні транслюватиме уроки для тих дітей, які з різних причин не мають можливості переглянути їх в Інтернеті.

 

Зокрема, переглянути уроки можна на наступних телеканалах:

 

5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»

6-й клас – ZOOM та NewsOne

7-й клас – ZIK та «5 канал»

8-й клас – «Індиго» та УНІАН

9-й клас – «Рада» та UA: Культура

10-й клас – UA: Перший

11-й клас – М1

 

 

Масштабний проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», а також 40 небайдужих педагогів.

 

На думку президента Володимира Зеленського, держава зобов’язана забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань навіть в умовах карантину.

 

Про старт проєкту в ніч на понеділок нагадала і перша леді України Олена Зеленська у Facebook.

 

За її словами, понад 40 вчителів записали для дітей відеоуроки та доклали всіх зусиль, щоб зробити їх цікавими та корисними.

 

«Шановні батьки, стежте за розкладом уроків, заохочуйте дітей до перегляду та долучайтеся самі! Діти, успіхів вам у навчанні! Залишаємось вдома! Вчимося вдома!» - написала Олена Зеленська.

 

 

Зауважимо, що на YouTube-каналі МОН в описі під кожним відео вчителі також залишатимуть домашні завдання на закріплення теми, які учні зможуть зробити, щоб краще опанувати матеріал. Завдання даватимуться за найпоширенішими в країні підручниками. Посилання на електронні версії цих підручників також можна буде знайти в описі під відео.

 

Зйомки уроків відбулися у Новопечерській школі міста Києва. У відеозаняттях брали участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

 

Як повідомляла "УМ", у зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

 

Також Міносвіти вирішило скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертих та дев’ятих класів.