Єпископ МП Іона Черепанов самоізолювався через коронавірус

13:52, 09.04.2020
Єпископ МП Іона Черепанов самоізолювався через коронавірус

Єпископ Іона попросив молитися за нього та за братію.

 

Архієпископ Іона (Черепанов), глава Синодального відділу у справах молоді УПЦ МП, намісник київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря, розташованого в ботсаду Києва, захворів на коронавірус

 

Про це він повідомив у своєму  Facebook

 

Намісник перебуває під наглядом лікарів.

 

 "Друзі, ось і мене торкнулося світова пошесть. Після недільної служби на вулиці у мене піднялася температура, в понеділок вона дійшла до 38 і я вирішив про всяк випадок зробити тест. Вчора стало відомо, що він позитивний. Зараз самопочуття в нормі, вранці було 36,7. Перебуваю у повній ізоляції. Служби в монастирі проходять своєю чергою, але без прихожан, адже ботсад закрито на карантин. Де заразився – не знаю. За такої кількості контактів, як у мене, це не дивно...Перебуваю під контролем лікарів, монастирські справи не полишаю, але займаюся ними в віддаленому режимі – по телефону, смс тощо",- написав він.

Єпископ попросив молитися за нього та за братію.

 

 

На коронавірус захворіли і 26 людей, які напередодні були в Києво-Печерські лаврі. 

 

"Зазначу, що з випадків, зареєстрованих за минулу добу, 26 - у Києво-Печерській лаврі. Складно уявити, яким може бути ланцюг подальшої передачі інфекції. Ось чому я з хвилюванням очікую цьогорічної Пасхи – щоб після свят ситуація різко не загострилась, щоб ми не мали сотен нових хворих", - сказав мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

 

Загалом, у Києві за минулу добу було виявлено 41 випадок захворювання COVID-19.

 

Як повідомляла УМ, Києво-Печерську лавру закрили на карантин, а богослужіння проводять тільки для ченців.

 

Згодом підтвердилася інформація, що коронавірусом інфіковано настоятеля Лаври Павла і ще кількох ченців.