Мер Запоріжжя Володимир Буряк відповість за непокору щодо транспорту

20:27, 07.04.2020
Мер Запоріжжя Володимир Буряк відповість за непокору щодо транспорту

Володимир Буряк дозволив проїзд у громадському транспорті лише за спецперепустками з 8 квітня. (Фото з ФБ-сторінки Володимира Буряка)

Слідчі СБУ і МВС зацікавилися мером Запоріжжя Володимиром Буряком, який вирішив запустити громадський транспорт в обласному центрі 6 квітня.

 

І хоча пан Буряк згодом передумав, оскільки його дії почали трактувати, як непокору і порушення постанови уряду, було вже запізно.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні до українців у вівторок ввечері.

 

Зокрема, глава держави вже повідомив меру Запоріжжя Володимиру Буряку, що ним уже займаються СБУ і МВС, оскільки він порушив постанову уряду і дозволив у місті рух громадського транспорту.

 

«Хочу звернути увагу на ситуацію, коли мер Запоріжжя порушує постанову уряду і запускає в місті громадський транспорт. Ці дії вже отримали реакцію Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ. Я хочу наголосити для голів усіх українських міст та сіл на обов’язковому виконанні усіх обмежень, пов’язаних з протидією короновірусу», - підсумував пан Зеленський.

 

Президент вказав головам міст і сіл про обов'язковість виконання усіх обмежень, які запроваджуються для протидії поширенню коронавірусу.

 

Мер Запоріжжя наразі ніяк не прокоментував слова Зеленського.

 

Зауважимо, що 5 квітня мер Запоріжжя повідомив, що вже з 6 квітня у місті громадський транспорт працюватиме у звичайному режимі, попри постанову Кабінету міністрів про обмеження його роботи.

 

Водночас вже 6 квітня міський голова оголосив про зупинення руху громадського транспорту в Запоріжжі. І додав, що з 8 квітня проїзд у громадському транспорті Запоріжжя буде дозволено виключно за перепустками.

 

Як повідомляла «УМ», з 6 квітня в Україні посилено обмежувальні заходи: не можна  перебувати в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно.