Помер священник - перший хворий на коронавірус на Тернопільщині

11:39, 06.04.2020
Помер священник - перший хворий на коронавірус на Тернопільщині

В Україні станом на 9:00 підтверджено 1319 випадків COVID-19, з них 38 людей померли, 28 – одужали

Вранці 6 квітня помер священник Олег Вінницкий, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 на Тернопільщині.

 

Про це повідомляє у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

За словами посадовця, отець Олег, не знаючи що він інфікований, проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувся з вірянами.

 

Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з близько 500 людьми.

 

"Сьогодні Тернопільщина є одним із епіцентрів розвитку епідемії в Україні. Сьогодні там зарєстровано 160 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Приношу свої співчуття рідним та близьким Олега Вінницкого. Він ні в чому не був винний. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою, як коронавірус. Але його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Царство небесне і вічний спокій отцю Олегу", - написав Геращенко.


Як повідомляла УМ, 25 березня у Тернопільській області помер чоловік 1963 р.н., який, імовірно, міг заразитися від інфікованого священника під час похорону 9 березня.

 

За словами свідків, у поминальному обряді брали участь близько 70 осіб.

 

Під час епідеміологічного розслідування з'ясувалося, що з початку березня священник контактував загалом близько з 500 особами під час різних релігійних обрядів.

 

Сам інфікований священник перебував у реанімації Тернопільської клінічної лікарні в тяжкому стані, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень.

 

За даними Worldmeters, на ранок 6 квітня у світі заражено коронавірусом 1 274 527 осіб, з них 264 838 одужали, 69 487 – померли.

 

В Україні станом на 9:00 підтверджено 1319 випадків COVID-19, з них 38 людей померли, 28 – одужали: повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.