Режим «всі в масках» і з документами вводиться з 6 квітня

14:18, 03.04.2020
Режим «всі в масках» і з документами вводиться з 6 квітня

В Україні забороняється рухатися групами більше ніж по двоє осіб, без масок і документів.

Кабінет міністрів оприлюднив зміни до своєї постанови щодо карантину в Україні, якими вводяться додаткові обмеження для громадян через загрозу поширення коронавірусної інфекції.

 

Зокрема, з понеділка, 6 квітня, в Україні забороняється рухатися групками більше ніж по двоє осіб, гуляти у парках та ходити у громадських місцях без захисної маски.

 

Текст постанови №255 від 2 квітня вже оприлюднено на сайті Урядового порталу, невдовзі після відеозвернення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля до українців у п’ятницю.

 

«Заборонено з 6 квітня переміщення групою більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей)», - йдеться у постанові.

 

 

Також з 6 квітня забороняється перебувати у громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора.

 

Крім того, забороняється відвідувати спортивні та дитячі майданчики, парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові чи прибережні зони (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності).

 

Забороняється перебувати на вулиці без документів, перебувати в громадських місцях дітям до 14 років без супроводу батьків.

 

Також не можна самовільно покидати місце обсервації чи ізоляції.  

 

«Коронавірусна інфекція продовжує поширюватися Україною. Єдиним способом розірвати ланцюг зараження та зберегти людські життя є посилення карантинних заходів. Після довгого обговорення уряд затвердив список додаткових обмежень. Рішення КМУ найближчим часом буде офіційно опубліковане», – наголошують в Кабміні.

 

Як повідомляла «УМ», на нараді 1 квітня у президента Володимира Зеленського урядовці обговорювали можливість запровадження режиму "всі в масках" з 6 по 24 квітня.