У Конотопі пошкодили пам'ятник загиблим за волю України

16:11, 31.03.2020
У Конотопі пошкодили пам'ятник загиблим за волю України

За цим фактом слідчими відкрито кримінальне провадження.

У Конотопі, що в Сумській області, невідомий пошкодив пам’ятний знак загиблим за волю України. За цим фактом слідчими відкрито кримінальне провадження.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в області.

 

Так, про пошкоджений пам’ятний знак загиблим за волю України, що у центрі Конотопа, поліцію повідомили небайдужі містяни.

 

З офіційною заявою про це звернувся і голова ГО “Конотопське об’єднання ветеранів війни за незалежність України”.

 

“Під час огляду місця події правоохоронці з’ясували, що на пам’ятному знаку дійсно є пошкодження у вигляді численних сколів у центральній його частині. Наразі за даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження та проводяться всі необхідні заходи для встановлення причетної до злочину особи та її місцезнаходження”, — йдеться у повідомленні.

Пам’ятний знак «Борцям за волю України» був встановлений у Конотопі в червні 2017 року у рамках Всеукраїнської акції Національного Корпусу «Пам’ять Нації».

 

Досі він залишається єдиним пам’ятним знаком у Конотопі, біля якого проходять усі масові заходи по вшануванню полеглих Героїв.

 

Останнім часом теренами України котиться хвиля жостокого вандалізму, мета якого спаплюжити пам’ять про захисників Батьківщини. Увесь цей глум прийшов в Україну разом з початком російської агресії у 2014 році та є складовою інформаційної війни проти нашого народу.