Друзі вбитої Гандзюк заявляють про тиск Венедіктової на батька активістки

13:54, 29.03.2020
Друзі вбитої Гандзюк заявляють про тиск Венедіктової на батька активістки

Раніше Віктор Гандзюк розкритикував генпрокурора Ірину Венедіктову, звинувативши її у брехні.

Друзі покійної Катерини Гандзюк стверджують, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова через керівництво Херсонської області намагається змусити Віктора Гандзюка покинути роботу в лікарні і під час карантину приїхати до Києва на зустріч із нею та народними депутатами.


Відповідний запис з'явився на сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" у фейсбуці.

 

"Вона (Венедіктова. - Ред.) дала команду обласному прокурору Херсонської області терміново везти батька Катерини до Києва на зустріч із нею та народними депутатами. Везти, щоб негайно прикритися ним від критики. Типу, "дивіться, ми зустрічаємося, а значить, все нормально!", - стверджують друзі вбитої активістки.

 

За словами авторів заяви, Віктор Гандзюк відмовився полишати роботу в лікарні та їхати в Київ і запропонував київським прокурором поспілкуватися зі своїм адвокатом Євгенією Закревською, але ті відмовилися.

 

"Попри категоричну відмову покинути лікарню і їхати до Києва вже другий день тривають дзвінки, вмовляння і тиск із боку керівників області. Це неприпустимо!" - сказано в заяві.

 

Раніше Віктор Гандзюк розкритикував генпрокурора Ірину Венедіктову, звинувативши її у брехні і заявивши, що вона за один день зробила прогрес у справі ще на місяці вперед недосяжним.

 

Як повідомляла УМ, громадська організація "Сім'ї Небесної сотні" просить президента Володимира Зеленського повернути Віктору Трепаку керівництво департаментом у справах і "забезпечити можливість продовжити працювати в режимі останнього місяця".

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 27 березня, замінила свого заступника Віктора Трепака, відповідального за справи Майдану та справу щодо вбивства Катерини Гандзюк.

 

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка вважає, що після відставки заступника генпрокурора Віктора Трепака можна забути про належне розслідування кримінального провадження про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

 

Вже 17 березня Верховна Рада призначила на посаду генерального прокурора Ірину Венедіктову, яка до цього виконувала обов’язки директора Державного бюро розслідувань.