«Пішки чи на авто»: МЗС порадило як повертитися українцям з-за кордону

11:44, 27.03.2020
«Пішки чи на авто»: МЗС порадило як повертитися українцям з-за кордону

Посольства та консульства в усьому світі вирішуватимуть питання прострочених документів/віз українців

Міністерство закордонних справ запевняє, що не залишить напризволяще українців, які "застрягли" в інших країнах, але зараз не рекомендує купувати квитки на літак на дати після 27 березня і зазначає, що кордон України можна перетнути пішки чи на авто.

 

Про це повідомляє сайт МЗС

 

"Дорогі українці, ми в МЗС розуміємо, що ви потрапили в скрутне становище і в межах наших можливостей робили, робимо і будемо робити все, щоб захистити вас та допомогти. Закордонні дипломатичні установи України отримали доручення міністра закордонних справ розгорнути програму "Захист". Уряд України допомагатиме вам з поверненням додому, коли в країні вашого перебування стабілізується епідеміологічна ситуація, а також за наявної спроможності МОЗ забезпечити вам належні умови контролю та обсервації після повернення в Україну",- повідомили у відомстві.

 

Зазначається, що посольства та консульства в усьому світі вирішуватимуть питання прострочених документів/віз українців; співпрацюватимуть з правоохоронцями для захисту інтересів українців; повідомлятимуть про можливість повернення до України, переміщення до сусідніх з Україною країн або ближче до України для подальшого повернення додому; вирішуватимуть питання тимчасового розміщення для тих громадян, які не мають коштів для проживання, тощо.

 

Для подальшої комунікації у МЗС обіцяють створити спеціальні спільноти та канали "Захист у (назва міста/країни)" у соціальних мережах і месенджерах.

 

Як повідомляла УМ, Україна закриває кордони з 27 березня.