У Заліщиках шукають 500 осіб через контакти з хворим на коронавірус священником

15:46, 24.03.2020
У Заліщиках шукають 500 осіб через контакти з хворим на коронавірус священником

У Тернопільській області у священнослужителя Олега Винникова виявили коронавірус, тепер поліція розшукує близько 500 осіб, які з ним контактували.

 

Про це заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

"Я назву зараз одне прізвище - Олег Винников, це священнослужитель з Тернопільської області. Він 19 березня був госпіталізований, зараз знаходиться в реанімації Тернопільської міської лікарні. Я спеціально називаю прізвище. Ми підрахували в поліції, що за тиждень він контактував близько з 500 людьми, він був на церковних службах, він проводив похоронний обряд. І зараз ми шукаємо цих людей. Я називаю це прізвище - всі, хто контактував з Олегом Винниковим, будь ласка, залишайтеся вдома і телефонуйте вашим лікарям, якщо у вас з'явилися симтоми", - заявив Геращенко.

 

За його словами, на момент контакту з людьми священник не знав про свою хворобу.

 

"Ви могли заразитися, в цьому немає нічого ганебного. Він не знав, що хворий на той момент, коли спілкувався з вами. Я показую цими цифрами, що буде, якщо ми не зупинимо дію людей, які відносяться до цього несерйозно", - додав Геращенко.

 

Як  повідомляла УМ, у Заліщиках дезінфікують церкву, де проводив службу хворий на коронавірус 57-річний священник. 83 людини в Заліщицькому районі – на самоізоляції.