Українців закликали не скуповувати гречку на пів року

14:11, 19.03.2020
Українців закликали не скуповувати гречку на пів року

В окремих супермаркетах гречку змели з полиць.

Державна митна служба України (Нова митниця) повідомила про зафіксований імпорт майже 160 тисяч тон продуктів лише за перші 17 днів березня. Це на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року, а відтак дефіциту продуктів немає.

 

«Загалом імпорт продуктів харчування склав 158 тисяч тон вартістю у 211 мільйонів доларі. Це майже 8000 повністю заповнених фур на 20 тон. Україна робить продуктові запаси, а тому не потрібно скуповувати гречку та консерви на пів року уперед», – йдеться в повідомленні.

 

У відомстві зазначили, що поінформовані про черги із вантажівок на кордоні, які утворились внаслідок їх ретельного санітарного огляду та дезінфекції.

 

«Станом на сьогоднішній ранок, на Ягодині 350 вантажівок стояли на в’їзд до України, 750 – на виїзд; Краковець: 310 – на в’їзд до України, 430 – на виїзд; Рава-Руська: 110 – на в’їзд до України, 360 – на виїзд. Домовляємося із польськими колегами, у якій спосіб можна пришвидшити процес проходження контролю, в тому числі митного, на кордоні. Тим часом, перші вантажівки, заблоковані на кордоні Італії та Словенії, повернулися до України», – додали митники.

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

 

18 березня в Україні зупинилися всі залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення. Вантажних перевезень закриття Україною чи іноземними країнами кордонів не стосується.