У Марші патріотів у Києві взяло участь 5 тисяч людей

16:05, 14.03.2020
У Марші патріотів у Києві взяло участь 5 тисяч людей

Учасники Маршу патріотів скандували "Зелю геть!".

Близько 5 тисяч людей взяло участь у заходах з нагоди Дня добровольця в центрі Києва у суботу. Грубих порушень зафіксовано не було.

 

Про це повідомляє поліція Києва.

 

«У Києві Марш патріотів відбувся без порушень правопорядку. Публічну безпеку у центрі столиці забезпечували співробітники поліції, військовослужбовці  Національної гвардії України та рятувальники. Загалом участь у заходах взяли близько 5000 осіб», - стверджують правоохоронці.

 

У поліції зазначили, що організатори акцій завчасно повідомили про маршрут слідування, тож правоохоронці супроводжували їх, забезпечуючи проходження колони.

 

Працівники всіх відомств системи МВС, котрі залучаються до охорони правопорядку, несуть службу у медичних масках.

 

Учасники провели ходу з Михайлівської площі центральними вулицями Києва, після чого прийшли до будівлі офісу президента, де відбувся мітинг за участю кількох тисяч людей.

 

Як повідомляла «УМ», патріоти виступили з критикою певних ініціатив чинної влади, зокрема в рамках переговорного процесу в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Вони закликали президента Володимира Зеленського та його команду не йти на проведення місцевих виборів в окупованих районах Донецької та Луганської областей до повного повернення Україні контролю над державним кордоном з РФ, не погоджуватися на амністію бойовиків і на інші кроки, які, на їхню думку, суперечать національним інтересам України.

 

 

На мітингу також звучали заклики не забувати про те, що територіальна цілісність України може бути відновлена ​​тількипісляповернення як ОРДЛО, так і півострова Крим.

 

Переглянути фото з Маршу патріотів можна тут.