На Інститутській провели слідчий експеримент у справах Майдану

08:14, 12.03.2020
На Інститутській провели слідчий експеримент у справах Майдану

Слідчі намагалися встановити сектор стрільби по євромайданівцях. (Фото ДБР)

Слідчі Державного бюро розслідувань провели слідчий експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації вбивств протестувальників на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

 

Про це повідомили у ДБР.

 

Зазначається, що правоохоронці намагалися встановити найбільш імовірний сектор, звідки стріляли у постраждалого майданівця працівники правоохоронних органів з наявної у них нарізної табельної вогнепальної зброї.

 

Після слідчого експерименту окремо призначили балістичну та судово-медичну експертизи.

 

 

Днями буде проведено інші слідчі експерименти за участі потерпілих осіб та свідків на Майдані Незалежності, вулицях Інститутській та Хрещатик.

 

«ДБР активізувало роботу із завершення всіх слідчих дій для перевірки і уточнення відомостей та встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень під час Революції Гідності», - повідомляють у бюро.

 

Раніше т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова заявила, що бюро планує щомісяця влаштовувати зустрічі з представниками громадських організацій "Родина Героїв Небесної Сотні" та "Нескорений Майдан – 18.02". Вона також заявляла, що наразі у ДБР перебуває 49 кримінальних проваджень щодо "справ Майдану".

 

Пані Венедіктова також викликала обурення громадськості своє заявою про те, що для справедливого і чесного розслідування справ щодо Євромайдану необхідно скасувати закон про недопущення переслідування учасників Майдану від 2014 року.