В’ятрович: Росія використовує мову для повного загарбання України

19:55, 11.03.2020
В’ятрович: Росія використовує мову для повного загарбання України

Визнання всіх українців і білорусів “російськомовними” є ще й черговим свідченням підготовки Москви до повного загарбання України і Білорусі.

 

Про це у Фейсбук написав народний депутат України від фракції “Європейська солідарність” Володимир В’ятрович.

 

"Визнання всіх українців і білорусів “російськомовними” є ще й черговим свідченням підготовки Москви до повного загарбання України і Білорусі.
На цьому тлі заяви представників правлячої партії про можливість перегляду закону про державну мову є відвертим підігруванням ворогу",- вважаєдепутат.

 

Таку думку він висловив на тлі ухваленого Держдумою закону. про визнання громадян Білорусії і України, які вільно володіють російською мовою, її носіями без проходження співбесіди для отримання громадянства РФ.

 

В"ятрович, переконаний, що таким чином окупанти використовують російську мову в Україні як зброю.

 

"Вкотре демонстрація, що мова – це зброя. Росія використовує знання українцями російської мови і як додатковий аргумент на користь твердження, що ми з росіянами – “одіннарод”, і як привід “захищати” російськомовне населення",- пише нардеп.

 

Він вкотре наголошує, що українська мова є одним з найпотужніших чинників національної безпеки і державної єдності, який допомагає нам боронити незалежність і цілісність держави.

 

"Це мають чітко затямити і представники влади, і громадяни. Насамперед – російськомовні громадяни, адже власне найбільш русифіковані регіони стають головною мішенню московської агресії і саме в цих регіонах люди потерпають від бойових дій та російської окупації.Чим швидше українська мова запанує в усіх публічних сферах на всій території України, тим міцнішою буде наша єдність і безпека кожного українця незалежно від його етнічного походження і рідної мови",- підсумував нардеп.

 

Як повідомляла УМ, в Держдумі ухвалили, що українці і білоруси, які вільно володіють російською мовою, при подачі особисто заяви про визнання їх носіями російської мови і при наявності підстав можуть бути визнані комісією носіями російської мови без проходження співбесіди.