Померла мати закатованого журналіста Василя Сергієнка

18:30, 02.03.2020
Померла мати закатованого журналіста Василя Сергієнка

На Черкащині у Корсунь-Шевченківському померла 93-річна Ніна Нища, мама вбитого нелюдами Героя Небесної Сотні Василя Сергієчка. Вона так і не дочекалася покарання катам свого сина.


Про це інформує корсунська журналістка Галина Добровольська.


Пані Галина наголошує, що Ніна Андріївна останні 6 років жила сподіваннями на таку справедливість.


«І сьогодні теж мав відбутися черговий суд у, здавалось би, нескінченному ланцюгу судочинства і невизначеності. Висловлюємо щирі співчуття всім рідним, а особливо Валентині Сергієнко, яка після загибелі чоловіка повністю взяла на себе піклування про його матусю»,– говорить Галина Добровольська.
 

За її словами, церемонія прощання та поховання відбудеться завтра, 3 березня від 11 години по вул Мічуріна, 16 в Корсуні-Шевченківському. Поховають Ніну Андріївну на цвинтарі біля лікарні, поруч з сином.

 

Нагадаємо, 4 квітня 2014 журналіста та активіста Василя Сергієнка викрали з хати його матері в Корсунь-Шевченківському. Пізніше його знайшли замордованим насмерть в лісі.


Як повідомляє «Lb.ua», Василь Сергієнко займався розслідуванням земельних махінацій. У вбивстві Василя Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка і Романа Недибалюка, а також Андрія Іносова і Валентина Завражина. Всі вони, за даними слідства, входили в злочинне угрупування з двох підрозділів, один з яких мав викрасти Сергієнка, а другий - вбити його і закопати в лісі.


У липні 2017 прокуратура Черкаської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства Сергієнка - Вадима Мельника і Віктора Горбенка.


Суди тривають і досі.