У Черкасах мітингували проти звільнення з-під варти підозрюваних в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка

07:07, 28.08.2019
У Черкасах мітингували проти звільнення з-під варти підозрюваних в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка

Під стінами Черкаської ОДА зібралися мітингувальники, які протестували проти рішення суддів, котрі випустили під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника,
підозрюваного в організації вбивства корсунського журналіста й активіста Василя Сергієчка.

 

Про це повідомляє видання Вичерпно.


«Те, що відбувається сьогодні, це неприпустимо. Це третє чи четверте вбивство журналіста. Це говорить про те, що судова реформа не відбулася. Сподіваюся, що буде сформований новий Уряд і суди таки запрацюють. Ви розумієте, що ми не маємо впливу на судову гілку влади, ми можемо впливати, зокрема, через ЗМІ та поширення інформації», — зазначив голова ОДА Ігор Шевченко, який вийшов до протестуючих.

 

За словами керівника ГУНП України в Черкаській області Валерія Лютого, вони поінформували Державну прикордонну службу, щоб унеможливити виїзд за кордон підозрюваних у викраденні і вбивстві журналіста Василя Сергієнка.

 

Активіст Олег Собченко у ході мітингу нагадав, що Вадима Мельника вже неодноразово намагалися випустити на волю. Лише завдяки увазі преси і громадськості, він залишався за ґратами. Однак на останньому судовому засіданні в Городищенському районі, представників громадськості майже не було.

 

Також Ігор Шевченко повідомив, що ситуація доведена до уваги президента. Він попросив представників громадськості підготувати колективне звернення.
Завершилася акція під ОДА символічним спаленням манекену, який уособлював судову владу.

 

Нагадаємо, Василь Сергієнко 4 квітня 2014 року був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі у наручниках та зі слідами жорстоких катувань.

 

Городищенський районний суд Черкаської області відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка – фігурантів справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка.