Козак Гаврилюк працює таксистом у Києві

19:14, 28.02.2020
Козак Гаврилюк працює таксистом у Києві

Михайло Гаврилюк вирішив потаксувати, щоб не сидіти без діла.

Колишній народний депутат від «Народного фронту» Михайло Гаврилюк працює таксистом у Києві.

 

Цю інформацію екснардеп, відомий з часів Євромайдану, як «козак» Гаврилюк, особисто підтвердив у коментарі журналістам.

 

Першою про те, що бачила за кермом таксі чоловіка, схожого на Гаврилюка, раніше написала у Facebook користувачка Алла Желізняк.

 

«Викликала сьогодні таксі. На водія звернула увагу, як виходила з авто. Звуть Михайло. Скажіть, що я помиляюся. Наживо ще більш схожий», - написала жінка.

 

 

Коли ж журналісти зв’язалися із ексдепутатом, той підтвердив, що справді працює в таксі.

 

«Так, я працюю таксистом. Наразі живу, як усі. Повернувся до звичайного темпу життя і дуже радий цьому», - розповів Михайло Гаврилюк.

 

Нагадаємо, що за депутатської каденції Гаврилюка, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що у нього з'явився автомобіль, а в його дружини – квартира, які не були внесені до декларації. На початку 2020 року низка ЗМІ стверджували, що екснардеп будує садибу в Карпатах загальною площею понад 550 квадратних метрів.

 

Пізніше Михайло Гаврилюк вирішив більш детально пояснити власну кар’єру таксиста на своїй сторінці у Facebook. Спочатку він іронічно пригадав нещодавній інтерес медіа до свого будинку: «Пропоную ще заголовки «Гаврилюку не вистачило коштів на другий водоспад» або «Гаврилюк притворяється бідним, щоб приховати свої злочини». А потім зізнався: «Але якщо серйозно, то так, я вирішив деякий час потаксувати».

 

І додав: «Справжній таксист має вміти три речі: добре орієнтуватися на місцевості, акуратно водити авто і розумітися в політиці, тому я ідеально підходжу на цей пост. Це, звісно, не робота моєї мрії, але сидіти без діла я не люблю, і жодної роботи не цураюсь. Тому поки так».

 

«Козак» Гаврилюк також відзначив, що не розуміє журналістського ажіотажу до цієї теми, і відмовився давати інтерв'ю: «Замовляйте таксі, і якщо нам судилося зустрітися, ми зустрінемось і побалакаємо».

 

У коментарях до посту Гаврилюка користувачі, у тому числі й відомі українці,  висловлюють йому слова підтримки.

 

Так, поет і дитячий письменник, видавець Іван Малкович висловив екс-нардепу свою повагу: «Михайло, ви для мене назавжди один з нескорених українських героїв. Моя повага».

 

А актор і сценарист, телеведучий і легендарний казкар Сашко Лірник відзначив чесність Гаврилюка: «Я вас щиро поважаю! Справжній чесний українець. Як і має бути. Як нас батьки виховували. Дякую вам».

 

Нагадаємо, що Гаврилюк на дострокових парламентських виборах в липні 2019 року  спробував переобратися на другий депутатський термін, балотуючись по одному з мажоритарних округів Київської області. Але вибори він програв з результатом 0,56% - за нього віддали голоси всього 512 осіб.