У ПЦУ відреагували на сутички в Нових Санжарах: не давайте місця Дияволові

10:07, 21.02.2020
У ПЦУ відреагували на сутички в Нових Санжарах: не давайте місця Дияволові

На тлі сутичок правоохоронців з місцевими жителями, що напередодні протестували проти розміщення у Нових Санжарах Полтавської області евакуйованих з Китаю українців, у Православній Церкві України нагадали про слова з Біблії.

 

До українців у Twitter звернувся заступник голови управління ПЦУ із зовнішніх зв’язків, архієпископ Євстратій Зоря.

 

"Після усіх вчорашніх подій дуже хочеться ще раз нагадати настанову Писання, яка стосується усіх нас: Як 1:19-20: "Отож, браття мої улюбленi, кожна людина нехай буде скорою на слухання, повiльною на слова, повiльною на гнiв, бо гнiв людини не творить правди Божої". Еф 4:25-27, 31-32: "Тому, вiдкинувши неправду, говорiть правду кожний ближньому своєму, бо ми члени один одному. Гнiваючись, не грiшiть: нехай сонце не заходить у гнiвi вашому; i не давайте місця Дияволові", - написав Зоря.

 

Він додав, що "усяке роздратування‚ i лютiсть, i гнiв, i крик, i лихослiв’я з усякою злобою нехай будуть зни­щенi у вас; а будьте один до одного добрими, милосердними, прощайте один одному, як i Бог у Христi простив вам".

 

Як повідомляла УМ,  мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині.

 

Також правоохоронці затримали 24 людини.