У Києві викрили механізм заволодіння бюджетними коштами на будівництві метро на Виноградарництві

13:10, 12.02.2020
У Києві викрили механізм заволодіння бюджетними коштами на будівництві метро на Виноградарництві

У Києві правоохоронці викрили механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену на київський житловий масив Виноградар.

 

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

 

У межах розслідування кримінального провадження слідчі СБ України провели обшуки, зокрема в КП "Київський метрополітен", ПАТ "Київметробуд", в їх структурних підрозділах, в АБ "Укргазбанк" та його відділеннях, а також за місцями проживання службових осіб організацій.

 

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, електронні носії інформації, які містять важливі для досудового розслідування відомості.

 

Наразі досліджується факт можливого заволодіння організаторами механізма бюджетними коштами, виділеними на будівництво метрополітену, в тому числі через безпідставне розміщення 1,7 мільярда гривень на депозитних рахунках у банківській установі.

 

За версією слідства, оборудка дозволила зацікавленим особам отримати 139 мільйонів гривень за відсотками по депозиту. 

 

Для попередження подальших сумнівних операцій з бюджетними коштами на підставі ухвал слідчого судді на банківські рахунки підприємств накладено арешти на більше ніж 2,4 мільярда гривень. 

 

Триває досудове розслідування.

 

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках ПАТ "Київметробуд" та його відокремлених підрозділів для запобігання шахрайству з коштами на будівництво метро на житловий масив Виноградар.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко прокоментував інформацію про розкрадання у Київметробуді