Генконсул: Свята Софія у Стамбулі говорить українською

18:45, 06.04.2019
Генконсул: Свята Софія у Стамбулі говорить українською

Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман та працівники Генконсульства відвідали собор Святої Софії у Стамбулі і переконалися у наявності аудіогіда українською мовою.


Про це йдеться на сторінці Генконсульства у Facebook.

 

"Свята Софія (Ayasofya Müzesi) у Стамбулі говорить українською. Перевірено Генеральним консулом України в Стамбулі Олександром Гаманом та працівниками Генконсульства. Відтепер, перебуваючи у одному з найвідоміших туристичних місць Стамбула - Музеї Святої Софії - ви можете почути її історію рідною українською мовою", - зазначається у повідомленні. 

 

 

Робота зі створення українського аудіогіда розпочалася більше півроку тому.

 

"Генконсульство звернулося до неймовірних Guide-UA, і ми разом з Посольством України в Турецькій Республіці розпочали роботу з турецькими партнерами з включення української в перелік мов, якими звучать аудіоекскурсії у Святій Софії. Професіонали з Guide-UA зробили переклад і аудіогід Ayasofya в новому туристичному сезоні зазвучав українською!", - йдеться у повідомленні.

 

"Обіцяємо не зупинятися на цьому, працюємо над тим, щоб української мови в Туреччині і, зокрема в туристичному Стамбулі, було більше", - запевнили у Генконсульстві.