Amnesty International назвала ганьбою стан розслідування вбивств на Майдані

17:02, 19.02.2019
Amnesty International назвала ганьбою стан розслідування вбивств на Майдані

Правозахисники закликали владу України докласти зусилля для розслідування вбивств на Майдані (фото: censor.net.ua)

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає, що влада України за п'ять років не змогла ефективно розслідувати злочини, скоєні під час Євромайдану 2013-2014 років.
 
Про це в річницю розстрілів на Майдані повідомляє прес-центр Amnesty International.
 
"П'ять років - це більш ніж достатній час для відновлення справедливості. Але для більшості жертв, які постраждали від рук української поліції, справедливість досі недоступна", - заявив старший директор офісу генсекретаря Amnesty International Колм О'Куанахайн.
 
За його словами, українські "політики неодноразово давали гучні обіцянки, але час і факти говорять самі за себе".
 
"Через рік після тих подій ми опублікували звіт "Україна: рік після Майдану - з правосуддям затягують, у правосудді відмовляють". П'ять років минуло, але назва звіту і досі точно відповідає реаліям. Це ганьба для української системи кримінального судочинства", - стверджує він.
 
Правозахисники закликали владу України докласти зусилля для розслідування вбивств на Майдані.
 
"Влада повинна захистити слідчих від політичного тиску, а також надати їм ресурси і повноваження, необхідні для виконання їхніх завдань", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, в Amnesty International закликали забезпечити можливості для здійснення слідчого експерименту з відтворенням подій розстрілу на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
 
Як раніше писала "УМ", начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк звинуватив владу України в недодстатній підтримці слідства у справах Майдану.