Прокурор Матіос хоче перевірити на поліграфі всіх мешканців окупованих територій Донбасу

14:48, 30.01.2019
Прокурор Матіос хоче перевірити на поліграфі всіх мешканців окупованих територій Донбасу

Анатолій Матіос запевняє, що відправити на поліграф усіх жителів ОРДЛО - ідея Петра Порошенка (скріншот відео)

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос виступив із суперечливою пропозицією щодо того, як «відділити» мешканців ОРДЛО, які вимушено живуть в окупації, від тих. хто свідомо пішов на співпрацю із окупантами: відправити їх на "детектор брехні" та проаналізувати відповіді за допомогою спеціальної програми.

Про це Анатолій Матіос заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

Він запевняє, що це ініціатива Петра Порошенка.

"Зараз верховний головнокомандувач Петро Олексійович дав доручення і зараз багато хто займається тим, як відсіяти тих людей, які вимушено живуть у режимі окупації, від тих, хто вимушено працює учителем у школі, і той, хто свідомо організовує фейкові вибори і збирає податки", - заявив Матіос.

За його словами, це стане можливим завдяки розробленій в Одесі програмі.

"Відкрию сьогодні велику таємницю для всієї держави. Зараз в Одесі на базі одного досить потужного інтелектуально-наукового центру розроблена програма за принципом проходження поліграфу на комп’ютері будь-якою свідомою людиною, яка за певним алгоритмом реагує на перелік питань. І реакція на ці запитання дає відповідь – говорить щиро чи не щиро. Для цього потрібен комп’ютер і півгодини на одну людину. Прийдеться пропустити (через поліграф, - ред.) усе населення, тому що сусід на сусіда буде стукати, ображатися й мстити, бо такі реалії України", - заявив Анатолій Матіос.

Нагадаємо, в ОБСЄ заговорили про новий план мирного врегулювання на Донбасі.