Андрій Качинський із 128-ї бригади потрапив у полон на Донбасі

11:04, 04.01.2019
Андрій Качинський із 128-ї бригади потрапив у полон на Донбасі

Андрій Качинський потрапив у полон 29 грудня 2018 року (скріншот відео)

Військовослужбовець 128-ї гірсько-штурмової бригади Андрій Качинський потрапив у полон російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Це підтвердило команбування 128-ї ОГШБ.

"У зв’язку з поширенням підконтрольним російсько-окупаційним військам ЗМІ відео з поясненнями Андрія Качинського, повідомляємо наступне: Так, на відео дійсно військовослужбовець нашої бригади", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що до процесу звільнення полоненого долучилися міжнародні організації.

"Близьким Андрія надається всебічна підтримка", - додають у бригаді, яка зараз перебуває в зоні операції Об’єднаних сил на півдні Донецької області.

У відео, яке оприлюднили окупанти, Андрій Качинський розповідає, що в полоні із ним поводяться добре, і, на відміну від часу перебування в бригаді, не б’ють.

"Ми розуміємо, що дані пояснення отримані під тиском та жодним чином не засуджуємо його за це. Більш того, підкреслюємо, що він не може нести відповідальність за свої слова", - прокоментували у 128-й ОГШБ.

Нагадаємо, Росія захопила 24 українських військових у полон, коли бійці Військово-морських сил України робили плановий перехід із Чорного моря в Азовське через Керченську протоку.