У Москві на Страсному бульварі 16 людей організували «майдан» проти Путіна (фото)

15:29, 10.09.2018
У Москві на Страсному бульварі 16 людей організували «майдан» проти Путіна (фото)

Мітингувальники вимагають скасування пенсійної реформи, відставки уряду, "люстрації держслужбовців як профнепридатних для управління країною" і відставки президента (фото: Твіттер / @WildWildMoscow, "Дождь")

У Москві на Страсному бульварі 16 людей почали "безстроковий протест" проти "неефективної влади".
 
Про це інфоромує російський канал "Дождь".
 
Як йдеться в повідомленні, люди вимагають скасування пенсійної реформи, статті 282 КК Росії і розпуску Роскомнадзора.
 
Протестуючі стоять біля пам'ятника Твардовському неподалік від Пушкінської площі, де 9 вересня проходила акція протесту проти пенсійної реформи, організована прихильниками Олексія Навального.
 
За словами учасників протесту, співробітники поліції попросили їх прибрати плакати, які в них були. Поліція близько них не чергує. 
 
У своєму телеграм-каналі вони заявили, що вимагають скасування пенсійної реформи, відставки уряду, "люстрації держслужбовців як профнепридатних для управління країною" і відставки президента.
 
 
Вони закликали прихильників приєднуватися і приходити до пам'ятника Твардовського з "водою, їжею, теплими речами і повербанкамі".
 
Учасники акції заявили, що вирішили продовжити протест, організований штабом Навального, але команда політика їх не підтримала, тому вони підкреслюють, що не є прихильниками опозиціонера.
 
Як відомо, 9 вересня тисячі людей по всій Росії вийшли на мітинги проти пенсійної реформи в день регіональних виборів.
 
Нагадаємо, в Росії уряд пропонував підняти пенсійний вік на 5 років для чоловіків та 8 років для жінок, щоб право на заслужений відпочинок з’являлося у 65 та 63 роки відповідно. Однак, Володимир Путін змилостивився над жінками та "скинув" їм 3 роки, тобто вони виходитимуть на пенсію в 60. Наразі відповідний законопроект готують до другого читання у Держдумі РФ.