Олег Сенцов написав листа правозахисникам: просить не хвилюватися і не робити «неправильних рухів»

08:34, 05.09.2018
Олег Сенцов написав листа правозахисникам: просить не хвилюватися і не робити «неправильних рухів»

Олег Сенцов голодує вже 116-й день

Український політв'язень Олег Сенцов написав листа російським правозахисникам Миколі та Тетяні Щур, в якому дякує за допомогу йому та іншим політв’язням.
 
Лист, який Сенцов написав 29 серпня, Щури отримали 4 вересня.
 
"Прийшов лист від Олега від 29 серпня. Дуже швидка відповідь, тому що наш з Миколою Щуром лист він отримав теж 29-го", - повідомила Тетяна Щур у Фейсбуку.
 
Вона додала, що про здоров'я він Олег Сенцов нічого не пише, але, як просить, щоб за нього не хвилювалися. 
 
"Але ось, що важливо. Він дякує всім, хто йому допомагає, особливо всім, хто робить щось для тих, за чиє звільнення, він, власне і бореться", - написала правозахисниця.
 
Вона також додала, що Олег Сенцов просить не робити "неправильних рухів", не порадившись з ним.
 
До прикладу, мешканка Одеси 1,5 місяця тому надіслала Сенцову бандероль з газетами, на полях яких були коментарі українською мовою - тюремники вилучили посилку і досі вивчають. Зате, оскільки за вимогами в'язниці бандероль можна посилати лише раз у 3 місяці, наступну бандероль Олег Сенцов зможе отримали лише через вказаний термін.
 
 
Олег Сенцов голодує вже 116-й день.
 
Затриманий ще в травні 2014 року, 14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців.
 
У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.
 
Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії.
 
Зауважимо, українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
Як повідомляла "УМ", колишній польський президент та лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса оголосив, що висуне кандидатуру Олега Сенцова на здобуття аналогічної відзнаки.