Лук'янівське СІЗО очолив керівник Бориспільської колонії Руслан Ромашков

12:28, 17.08.2018
Лук'янівське СІЗО очолив керівник Бориспільської колонії Руслан Ромашков

Руслан Ромашков переведений до Києва (фото: Донбасс-инфо)

Новим очільником Лук’янівського СІЗО став керівник Бориспільської виправної колонії № 119 Руслан Ромашков.

Про це заявив Юрій Маслак, прес-секретар заступника міністра юстиції України Дениса Чернишова в ефірі "112 Україна".

"Зараз відбувається представлення нового керівника. Це буде Руслан Ромашков. До цього дня він займав посаду начальника 119-ї колонії", - заявив речник.

Про решту складу оновленого керівництва ізолятора оголосять наступного тижня.

"Що стосується старого керівництва Лук'янівського СІЗО, на сьогодні заяву на звільнення написав начальник СІЗО. Також буде змінено весь керівний склад: заступник начальника з режимної роботи, перший заступник начальника, заступник начальника з оперативної роботи, заступник начальника з виховної роботи. Всі ці посади займатимуть інші люди. Думаю, це питання наступного тижня", - повідомив Маслак.

Зв'язок звільнення попереднього керівництва із бунтомтом в Лук’янівському СІЗО екс-бійців батальйону "Торнадо" Юрій Маслак не коментує.

Нагадаємо, 9 серпня під час етапування бійців "Торнадо" під Лук'янівським СІЗО відбулися сутички між громадянами та правоохоронцями.

У результаті трьох бійців батальйону "Торнадо", яких утримували в Лук'янівському СІЗО в Києві, етапували, а інших посадили в карцер. Як розповіли в Мін'юсті, внаслідок застосування бійцями саморобних вибухових пакетів постраждав один з правоохоронців. Крім того, повідомлялося, що "торнадовці" облили бензином одного з правоохоронців і погрожували підпалити його.

Міністр юстиції України Павло Петренко після цього анонсував жорсткі адміністративні рішення щодо співробітників Лук'янівського СІЗО.