Десантник Сергій Ковнацький загинув під час обстрілу поблизу шахти Бутівка

12:19, 26.03.2018
Десантник Сергій Ковнацький загинув під час обстрілу поблизу шахти Бутівка

Сергій Ковнацький загинув неподалік Авдівки, де утримують позиції на фронті бійці 95-ї бригади (Сергій Ковнацький / Facebook)

22-річний військоослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Сергій Ковнацький загинув від поранення в голову на лінії фронту поблизу Донецька, в районі шахти "Бутівка", 25 березня.

"Глибоко сумуємо у зв’язку з трагічною загибеллю народного Героя, учасника бойових дій на Сході України, бійця десантно-штурмового взводу ВДВ, жителя смт.Пулини Ковнацького Сергія Миколайовича", - повідомляється на сайті Пулинської селищної ради.

Зазначається, що десантник загинув під час виконання бойового завдання.

"Пулинська районна державна адміністрація та районна рада висловлюють щирі співчуття батькам героя, його близьким та друзям з приводу цієї тяжкої, непоправної втрати. Світлий, добрий спомин про Сергія Миколайовича Ковнацького завжди житиме у серцях його земляків,співвітчизників, побратимів", - зазначається у повідомленні Пулинської адміністрації.

Сергій Ковнацький народився 27 серпня 1995 року в с.Ясенівка Червоноармійського району (після декомунізації перейменований на Пулинський район).

"У 2001 році пішов до 1-го класу Ясенівської ЗОШ І-ІІІ ст., де навчався до 4-го класу.

У 2004 році перейшов до Зеленополянської ЗОШ І-ІІІ ст. , з 2007 року навчався в Червоноармійській ЗОШ І-ІІІ ст.

В 2010 році вступив до Червоноармійського професійного ліцею, який успішно закінчив у 2013 році,здобувши професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсара з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів", - зазначають в РДА.
 



Інформацію про загибель Сергій Ковнацького підтвердив голова Пулинської РДА Віктор Байда виданню "Житомир.Info".

"Дійсно, в зоні АТО загинув боєць 95-ї бригади, який родом з Пулин, Сергій Ковнацький. Народився він 27 серпня 1995 року. У квітні 2016 року підписав контракт та пішов служити. Дома на хлопця чекали мати, брат та сестра, батько з родиною не проживає. Саме вчора зранку, 25 березня, ми отримали цю трагічну звістку…", - сказав Віктор Байда.

Батько загиблого Микола Ковнацький - ветеран АТО.

У соцмережах Сергій Ковнацький вказував, що зустрічається із дівчиною та публікував спільні фото. 

Як повідомляла "УМ", 20-річний Владислав Козченко із 95-ї бригади загинув 6 березня неподалік Авдіївки, а 26 лютого загинув побратим хлопців із 95-ї бригади 19-річний Олександр Сівко.