Юрій Луценко звинуватив у вбивстві Вороненкова кримінального авторитета Володимира Тюріна

12:51, 09.10.2017
Юрій Луценко звинуватив у вбивстві Вороненкова кримінального авторитета Володимира Тюріна

Володимир Тюрін - лідер ОПГ "Братськ" (із соцмереж)

Генеральний прокурор України Юрій луценко повідомив, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова - це Володимир Тюрін, колишній "цивільний" чоловік Марії Максакової, яка була одружена із Вороненковим та залишилася вдовою після його смерті.

Про це Юрій Луценко сказав на брифінгу в Генеральній прокуратурі, повідомляє "Укрінформ".

"Вдалося встановити всіх учасників злочину, у тому числі замовників. Фактичне замовлення вбивства за інформацію Головного управління розвідки здійснив підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін", - сказав Генеральний прокурор.

Юрій Луценко відзначив, що слідство не відкидає особистий мотив убивства через російську оперну співачку та екс-депутатку Держдуми РФ Марію Максакову, з якою Володимир Тюрін жив вісім років тому.

За словами Юрія Луценка, Володимир Тюрін раніше судимий за згвалтування та крадіжки. Він відомий як лідер одного злочинного угрупування в Росії.

Головна версія слідства - Володимир Тюрін замовив цей злочин в обмін на преференції з боку російських спецслужб до кримінальних угрупувань.

За словами генпрокурора, вбивство скоїв українець Павло Паршов.

"Йому допомагали Василенко, Тарасенко та Левенець. Тарасенко затриманий, Василенко і Левенець перебувають у розшуку", - пояснив Луценко..

Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура України передає до суду матеріли вбивства Вороненкова.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської біля готелю "Прем'єр Палац" кілер застрелив Дениса Вороненкова і поранив його охоронця, який зміг поранити вбивцю. За декілька годин кілер, 28-річний Павло Паршов з Севастополя, помер у лікарні, його поховали у Павлограді.

Українські слідчі стверджують, що Денис Вороненков перед смертю встиг надати свідчення про агресію Росії проти України. Також повідомлялося, що на зустріч, на шляху до якої загинув Денис Вороненков, його виманив давній знайомий.

Дениса Вороненкова поховали у Києві. Його дружина Марія Максакова залишилася в україні та заснувала благодійний фонд, який допомагає талановитим дітям. Наразі екс-депутатака Держдуми РФ викладає у Києві в одному із університетів, заняття проводить українською.