«Моя війна»: Залужний пише свої мемуари у вигляді трилогії

12:53, 21.10.2024
«Моя війна»: Залужний пише свої мемуари у вигляді трилогії

Книга “Моя війна” Залужного вже готова й скоро буде в продажу.

Книгу «Моя війна» написав колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол у Великій Британії Валерій Залужний —  вона стане першою в трилогії.

 

Як інформує УМ, про це ЗМІ повідомили джерела з оточення Залужного.

 

У мемуарах йдеться про події від дитинства ексголовкома до 24 лютого 2022. Однак кілька розділів присвячені вже повномасштабній війні РФ проти України. Книга «Моя війна» стала першою в трилогії — дві наступні матимуть назви «Наша війна» і «Їхня війна». Перша книга повністю закінчена і скоро зʼявиться у книгарнях. Зараз Валерій Залужний працює над другою — «Нашою війною».

 

Джерела з оточення Залужного сказали, що книга не є стартом політичної карʼєри колишнього головкома, адже в політику він не збирається. І попри пропозиції приєднатися до політичних проєктів чи започаткувати власний, в осяжному майбутньому він планує зосередитися на роботі послом України у Великій Британії.

 

У лютому 2024 року Валерія Залужного звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього головкомом призначили Олександра Сирського.

 

У березні того ж року президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Свої обовʼязки як посол він офіційно почав виконувати 11 липня.

 

Як повідомляла УМ, «Молодь 18-25 років потрібно максимально берегти»: Залужний проти зниження призовного віку.