Сікорський заявив про вимоги Польщі до України

13:50, 22.09.2024
Сікорський заявив про вимоги Польщі до України

Радослав Сікорський не озвучив конкретні вимоги до України. (Фото PAP)

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляє, що його країна  підтримує Україну, але ця підтримка не є безумовною. Мовляв, Варшава має і вимоги до Києва.

 

Як інформує, заяву Сікорського щодо україно-польських відносин наводить RMF24 у неділю.

 

"Ми хочемо зберегти двопартійну підтримку США союзу з Європою, України, фізичної присутності американських військ у Польщі", - заявив пан Сікорський.

 

І підкреслив, що розмови про альянс і відносини є дуже важливими.

 

"Це важливий союз для нас, це союз, який дозволяє нам почуватися безпечніше", - сказав міністр.

 

Відповідаючи на запитання, чи стали переговори з Україною складнішими, Сікорський зазначив, що наразі Україна перебуває під тиском.

 

"У неї все добре на морі, трохи гірше на суші. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас також є свої вимоги, як це буває між сусідами, - додав глава МЗС Польщі.

 

Нагадаємо, раніше Сікорський коментуючи повідомлення ЗМІ про нібито непросту розмову з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, сказав, що між сусідами інколи виникають проблемні питання.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Сікорський висловив приватну думку, що країни, що межують з Україною, "зобов'язані" збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.